Ευρωκλινική: Χωρίς δικαίωμα αποκλειστικότητας

Σε διαπραγματεύσεις με τους τρεις ενδιαφερομένους για την απόκτηση του 75% της Ευρωκλινικής και του 75% της Medicom Romania χωρίς τη χορήγηση δικαιώματος αποκλειστικότητας θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Eureko.

Ευρωκλινική: Χωρίς δικαίωμα αποκλειστικότητας
Σε διαπραγματεύσεις με τους τρεις ενδιαφερομένους για την απόκτηση του 75% της Ευρωκλινικής και του 75% της Medicom Romania χωρίς τη χορήγηση δικαιώματος αποκλειστικότητας θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Eureko μέσω της PwC Γερμανίας, η οποία εκτελεί χρέη συμβούλου πώλησης.

Στο παιχνίδι της διεκδίκησης των δύο εταιριών παραμένουν οι MIG, Global Finance καθώς και οι Ιατρικό Αθηνών και Euromedica, οι οποίες φέρονται να έχουν κατεβάσει συνδυαστική προσφορά. Η Ιατρικό Αθηνών ενδιαφέρεται για την απόκτηση της Medicom Romania και η Euromedica για τον όμιλο Ευρωκλινικής.

Οι τρεις μονομάχοι έχουν λάβει ήδη τα απαραίτητα στοιχεία πληροφόρησης προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις προτάσεις τους, καθώς οι δεσμευτικές προσφορές τις οποίες υπέβαλαν είχαν τόσο πολλές προϋποθέσεις που κατ’ ουσίαν δεν ήταν δεσμευτικές.

Η άρνηση της Eureko να παραχωρήσει δικαίωμα αποκλειστικότητας στις διαπραγματεύσεις δείχνει ότι οι Ολλανδοί επιμένουν σε ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα, ευελπιστώντας ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει τελειώσει η διαδικασία και θα έχουν πουληθεί η Ευρωκλινική και η Medicom Romania.

Στον αντίποδα, κύκλοι των ενδιαφερομένων θεωρούν πιθανότερο η διαδικασία να παραταθεί και τον Σεπτέμβριο, καθώς χωρίς χορήγηση δικαιώματος αποκλειστικότητας κανείς δεν θα είναι πρόθυμος να ανοίξει εύκολα όλα τα χαρτιά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v