Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Αύριο -πιθανώς- οι προσφορές για BdC (upd)

Αύριο πιθανώς θα κατατεθούν οι τελικές-δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της αιγυπτιακής τράπεζας Banque du Caire (BdC). Πληροφορίες για παραίτηση ΕΤΕ από τη διεκδίκηση της Κreditprom.  

  • του Γιώργου Μαντέλα
ΕΤΕ: Αύριο -πιθανώς- οι προσφορές για BdC (upd)
Αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα κατατεθούν οι τελικές-δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της αιγυπτιακής τράπεζας Banque du Caire (BdC).

Η "μεγάλη μέρα" για την συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση, ως γνωστόν, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την ελληνική Εθνική Τράπεζα, καθώς θα καταθέσει προσφορά για την εξαγορά του πακέτου.

Το ίδιο αναμένεται ότι θα πράξουν, επίσης, η βρετανική τράπεζα Standart Chartered, καθώς και δύο αραβικοί χρηματοπιστωτικοί όμιλοι, οι οποίοι, με βάση τις έως τώρα ενδείξεις, θεωρούνται και τα μεγάλα φαβορί.

Στην ΕΤΕ έχουν αποφασίσει ότι εφόσον δεν κερδίσουν τη σχετική διαδικασία, τότε θα προχωρήσουν σε αυτόνομη ανάπτυξη στην αγορά της Αιγύπτου. Αυτό άλλωστε δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής κ. Τάκης Αράπογλου.

Άλλωστε, η τράπεζα φέρεται να έχει ήδη επικεντρώσει την προσοχή της στην εξαγορά τράπεζα στη Ρωσία, όπου ήδη έχουν εντοπισθεί δύο - τρεις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

---Οι εξελίξεις από την Ουκρανία

Δημοσίευμα της Economicheskie Izvestia αναφέρει πως η Εθνική παραιτήθηκε από το κυνήγι της ουκρανικής Kreditprombank, χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφορίας, μεταδίδει το Bloomberg. Το Euro2day είχε μεταδώσει την πληροφορία για τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει ο όμιλος στο κυνήγι της τράπεζας, στις 24 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v