Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Ηγετικός ρόλος στην ευρύτερη περιοχή

Την επιτυχημένη πορεία στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο χρηματοοικονομικό περιβάλλον της ΝA. Ευρώπης και της αν. Μεσογείου στοχεύει να ενισχύσει η Εθνική, διαβλέποντας τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης των αγορών αυτών.

ΕΤΕ: Ηγετικός ρόλος στην ευρύτερη περιοχή
Την επιτυχημένη της πορεία στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο χρηματοοικονομικό περιβάλλον της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου στοχεύει να ενισχύσει ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, διαβλέποντας τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που διαθέτουν οι συγκεκριμένες αγορές.

Η στρατηγική αλλά και το όραμα της τράπεζας για την ανάδειξή της σε ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή παρουσιάστηκαν σήμερα στο πλαίσιο του συνεδρίου "South East Europe Banking Conference 2008", που διοργανώθηκε από τη Money Conferences στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Η Εθνική Τράπεζα, 167 χρόνια μετά την ίδρυσή της, αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο τραπεζικό ίδρυμα της χώρας, καθώς και ισχυρό παράγοντα του χρηματοοικονομικού γίγνεσθαι της ΝΑ. Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου, με παρουσία στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στην πΓΔΜ, στην Αλβανία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Τουρκία και στην Αίγυπτο και με ανθρώπινο δυναμικό που ξεπερνά τους 34.000 υπαλλήλους, σε 1.700 καταστήματα, σε 8 χώρες.

Η δυναμική διείσδυση του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου επιτεύχθηκε αφενός μέσω αυτόνομης οργανικής ανάπτυξης και αφετέρου μέσα από σειρά στοχευμένες εξαγορές, με αξιολόγηση των συνθηκών και των ιδιαιτεροτήτων των επιμέρους αγορών.

Έχοντας έγκαιρα προβλέψει τη δυναμική της περιοχής αλλά και τη δομική και θεσμική εξέλιξη που θα ακολουθούσε, η Εθνική Τράπεζα συνέβαλε με την παρουσία της στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των χωρών αυτών, γεγονός που την ανέδειξε σε κεντρικό χρηματοπιστωτικό όμιλο της περιοχής.

Αναλύοντας τη στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας, ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, κ. Γιάννης Πεχλιβανίδης, υπογράμμισε τη σημασία της εξειδικευμένης γνώσης αλλά και της κατανόησης των ιδιαιτεροτήτων των αγορών αυτών, τις οποίες χαρακτήρισε "πολύτιμες βάσεις για την επιτυχημένη πορεία της επεκτατικής στρατηγικής της Εθνικής Τράπεζας, που είχαν ως αποτέλεσμα σήμερα ο όμιλος να έχει εδραιώσει την παρουσία του σε μία αγορά 125 εκατ. κατοίκων σε 8 χώρες".

Παράλληλα, ο κ. Πεχλιβανίδης επισήμανε την ξεχωριστή θέση που καταλαμβάνει, ανάμεσα στα επιτεύγματα των τελευταίων ετών, η απόκτηση της Finansbank στην Τουρκία και της Vojvodjanska στη Σερβία, δηλώνοντας: "Το 2006 αποτέλεσε αναμφισβήτητα έτος-σταθμό σε αυτή τη διεθνή πορεία, καθώς με την απόκτηση της Finansbank, η οποία υποστηρίχτηκε από ΑΜΚ ύψους 3 δισ ευρώ , η τράπεζα κατέχει σήμερα την 5η θέση στην κατάταξη των ιδιωτικών τραπεζών στην Τουρκία κι έχει εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκεκριμένη αγορά".

Ο όμιλος της ΕΤΕ παραμένει πιστός στο όραμά του για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους, τους πελάτες και το ανθρώπινο δυναμικό του, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη συνεχή ανάπτυξη των οικονομιών της ΝΑ. Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου.

Κύριος στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η διατήρηση της ηγετικής της θέσης, με σκοπό την προσφορά ολοκληρωμένων τραπεζικών υπηρεσιών τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v