Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΛΑΚΡ: Διατηρεί την πρόβλεψη για κέρδη 2008

Πωλήσεις της τάξης των 145 - 150 εκατ. ευρώ και ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους 9 - 10 εκατ. ευρώ αναμένει για την τρέχουσα χρήση η Πλαστικά Κρήτης.

ΠΛΑΚΡ: Διατηρεί την πρόβλεψη για κέρδη 2008
Πωλήσεις της τάξης των 145 - 150 εκατ. ευρώ και ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους 9 - 10 εκατ. ευρώ αναμένει για την τρέχουσα χρήση η Πλαστικά Κρήτης .

Η διοίκηση της εταιρίας επανέλαβε στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της, η οποία διενεργήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ηράκλειο Κρήτης, τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη της φετινής χρονιάς, τις οποίες είχε διατυπώσει με την έκθεση διαχείρισης του 2007.

Παρά το δυσχερές διεθνές περιβάλλον, η Πλαστικά Κρήτης πέτυχε στο α΄ τρίμηνο να εμφανίσει αξιοσημείωτη βελτίωση μικτού περιθωρίου κέρδους και περιθωρίου EBITDA. Το μικτό περιθώριο κέρδους σε ενοποιημένο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 19,2% από 17,1% το α΄ τρίμηνο του 2007, χάρη στις καλύτερες επιδόσεις των θυγατρικών και στην άνοδο των πωλήσεων στη μητρική και στον όμιλο.

Το γεγονός ότι οι τιμές των πρώτων υλών παρέμειναν ήπιες μέχρι και τον Μάιο συνέβαλε στη διατήρηση υψηλών περιθωρίων κέρδους.

Οι τιμές των πρώτων υλών (πολυαιθυλένιο) σημείωσαν έντονη άνοδο τον Ιούνιο, ενώ έρχεται νέος γύρος αυξήσεων διεθνώς. Αυτές οι αυξήσεις εκτιμάται ότι θα μετακυλιθούν στις τελικές τιμές στο μεγαλύτερο μέρος τους. Ως εκ τούτου, η διοίκηση διατηρεί την πρόβλεψη για ενοποιημένες πωλήσεις 145 - 150 εκατ. ευρώ και για κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας 9 - 10 εκατ. ευρώ.

Κατά τα υπόλοιπα, το σώμα των μετόχων ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις 2007 και τη διανομή μερίσματος χρήσης 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι κατά τη λήξη της αυριανής συνεδρίασης του Χ.Α. Από την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008 οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα λήψης του παραπάνω μερίσματος.

Χρ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v