Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: Βεβαιότητα Σ. Γαβριήλ για το deal διάσωσης

Τη βεβαιότητα ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών και του επιχειρηματία κ. Ιωάννη Μαρούλη για την σωτηρία της ΑΕΓΕΚ, εξέφρασε ο πρόεδρος, κ. Σωτήρης Γαβριήλ, στην επαναληπτική ΓΣ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΑΕΓΕΚ: Βεβαιότητα Σ. Γαβριήλ για το deal διάσωσης
Τη βεβαιότητα ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών και του επιχειρηματία κ. Ιωάννη Μαρούλη για την σωτηρία της εταιρείας ΑΕΓΕΚ, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΓΕΚ, κ. Σωτήρης Γαβριήλ, στην επαναληπτική γενική συνέλευση της εταιρείας, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Ο κ. Γαβριήλ δήλωσε ότι έως το τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που αφορούν τη συναίνεση των τραπεζών στο όλο εγχείρημα, τοποθέτησε χρονικά στο α’ δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης προκειμένου οι μέτοχοι να εγκρίνουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ενώ σημείωσε ότι η όλη διαδικασία θα πρέπει να εγκριθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού στην οποία έχει υποβληθεί ο σχετικός φάκελος.

Όπως αναφέρθηκε κατά την ΓΣ ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός της ΑΕΓΕΚ στο α’ εξάμηνο του 2008 υποχώρησε στα 97 εκατ. ευρώ, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας ανέρχεται σε 540 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γαβριήλ υπογράμμισε πως στο β’ εξάμηνο του 2008 τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας θα είναι καλύτερα συγκρινόμενα τόσο με το α’ εξάμηνο του ’08 όσο και με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2007.

Ο κ. Γαβριήλ εκτίμησε ότι η διατήρηση της ΑΕΓΕΚ και η ευόδωση της συμφωνίας με τον επιχειρηματία Ιωάννη Μαρουλη ευνοεί τον ανταγωνισμό. 

Επιπλέον, στελέχη της εταιρείας απαντώντας στο θέμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με τις καθυστερήσεις στα έργα του Μετρό, τα οποία εκτελεί η ΑΕΓΕΚ, σημείωσαν ότι μεγάλο μέρος των ευθυνών βαραίνει την Αττικό Μετρό, ωστόσο ανέφεραν ότι επειδή η ΑΕΓΕΚ βρίσκεται σε μία δύσκολη στιγμή αποτελεί «εύκολο στόχο», γιατί της επιρρίπτονται ευθύνες ακόμη και όταν δεν της ανήκουν.

Επί συνόλου 215.885.306 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, παρίσταντο ή εκπροσωπούντο 65 μέτοχοι με 39.277.842 μετοχές, ήτοι ποσοστό 18,19% του μετοχικού κεφαλαίου, εκ των οποίων, οι εμπροθέσμως κατατεθειμένες μετοχές εκπροσωπούσαν 17,70% του μετοχικού κεφαλαίου και οι εκπροθέσμως κατατεθειμένες μετοχές εκπροσωπούσαν 0,49% του μετοχικού κεφαλαίου

Η Γενική Συνέλευση προχώρησε σε ψήφιση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ως ακολούθως :

Ta θέματα 1-2 εγκρίθηκαν με τη θετική ψήφο 38.183.310 μετοχών επί συνόλου 39.277.842 μετοχών των παρισταμένων ή εκπροσωπούμενων στη Γενική Συνέλευση με δικαίωμα ψήφου μετόχων, ήτοι ποσοστό 97,213%, ενώ ένας μέτοχος που εκπροσωπούσε 26.000 μετοχές έδωσε αρνητική ψήφο.

Τα θέματα 3-5 εγκρίθηκαν με τη θετική ψήφο του συνόλου των μετοχών, ήτοι 39.277.842 των παρισταμένων ή εκπροσωπούμενων στη Γενική Συνέλευση με δικαίωμα ψήφου μετόχων.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης έχουν ως κατωτέρω:
 
1. Εγκρίθηκαν οι ετήσιες (ατομικές και ενοποιημένες) οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας κατά τα ΔΠΧΠ για τη χρήση 2007, καθώς και οι σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή.

2. Απαλλάχθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Ορκωτός Ελεγκτής της εταιρίας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την χρήση 2007.

3. Εκλέχθηκε Ορκωτός Ελεγκτής για την χρήση 2008, η ανώνυμη ελεγκτική εταιρία BBO-ΠΡΟΤΥΠΟΣ EΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε., η οποία θα ορίσει τον τακτικό και αναπληρωματικό Ελεγκτή και εγκρίθηκαν οι αμοιβές αυτών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

4. Εγκρίθηκαν οι καταβληθείσες στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αμοιβές χρήσεως 2007, όπως εμφανίζονται στις εγκριθείσες ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας, και προεγκρίθηκαν αμοιβές ύψους τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (€400.000,00) για τις παρασχεθησόμενες από τα ανωτέρω μέλη υπηρεσίες στη χρήση 2008. Ο καθορισμός των επιμέρους αμοιβών ανατίθεται στο Διοικητικό Συμβούλιο.

5. Ανακοινώθηκαν και εγκρίθηκαν οι με τις από 18.3.2008 και 9.6.2008 αποφάσεις του Δ.Σ. της εταιρίας αντικαταστάσεις των κ.κ. Σ. Παπαγεωργίου και Ι. Τριανταφύλλου από τους κ.κ. Σωτήριο Γαβριήλ και Π. Σκαρμούτσο και του κ. Π. Σκαρμούτσου από τον κ. Γ. Σίμο αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v