Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΓΕΚΑ: Ερχονται νέες συνεργασίες στο β΄ εξάμηνο

Η περαιτέρω επέκταση του δικτύου διάθεσης εμπορευμάτων μέσω εναλλακτικών καναλιών λιανικής πώλησης, η επένδυση σε υφιστάμενες μάρκες και η προσέλκυση νέων συνεργασιών, είναι οι στόχοι της ΕΛΓΕΚΑ για το β' εξάμηνο.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΕΛΓΕΚΑ: Ερχονται νέες συνεργασίες στο β΄ εξάμηνο
Η περαιτέρω βελτίωση και επέκταση του δικτύου διάθεσης των εμπορευμάτων της μέσω εναλλακτικών αναπτυσσόμενων καναλιών λιανικής πώλησης, η επένδυση στις υφιστάμενες μάρκες και η προσέλκυση νέων συνεργασιών, αποτελούν τους στόχους της ΕΛΓΕΚΑ για το δεύτερο εξάμηνο.

Παράλληλα εντός του β΄ εξαμήνου ο όμιλος εκτιμάται ότι θα προβεί στην αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει στη Ρουμανία, η αξία των οποίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνούς οίκου, ξεπερνά τα 35 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά τις προοπτικές εξέλιξης των δραστηριοτήτων των υπολοίπων εταιριών που συμμετέχουν στον όμιλο, ιδίως οι εταιρίες ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε., ΒΙΟΤΡΟΣ Α.Β.Ε.Ε. ΚΑΙ ELGEKA – FERFELIS ROMANIA S.A. οι οποίες χαρακτηρίζονται από τη διοίκηση του ομίλου ως οι πλέον ελπιδοφόρες συμμετοχές, εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τα μεγέθη του ομίλου.

Ειδικότερα η ΒΙΟΤΡΟΣ Α.Β.Ε.Ε. έχει αρχίσει ήδη να δραστηριοποιείται σε νέες αγορές όπως η Ρωσία και η Β. Αφρική (Αλγερία) και έχει προχωρήσει στην παραγωγή νέων προϊόντων εγκαθιστώντας νέες γραμμές παραγωγής.

Για την εταιρία ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε. η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης και διανομής -3PL (Third party logistics), προβλέπεται ότι η είσοδος μεγάλων ξένων αλυσίδων αλλά και η επέκταση του δικτύου πωλήσεων των εγχώριων εταιριών ενισχύουν τη ζήτηση για αποθηκευτικούς χώρους και έτσι διαμορφώνονται θετικές προοπτικές για τη σύναψη νέων συνεργασιών της.

Η ELGEKA – FERFELIS ROMANIA S.A. όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση του πρώτου εξαμήνου, εκτιμάται ότι εντός του β΄ εξαμήνου θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στη Ρουμανική αγορά μέσω της σύναψης νέων συνεργασιών αλλά και μέσω της ανάπτυξης των υφιστάμενων.

Ήδη, στις 7 Αυγούστου υπόγραψε τριετή σύμβαση διανομής (για το σύνολο της Ρουμανικής Επικράτειας με εξαίρεση το κανάλι διανομής των φαρμακείων) με την ‘‘S.C.SSL MAGYARORSZAG KFT‘‘, θυγατρική της πολυεθνικής εταιρίας παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων ‘SSL INTERNATIONAL PLC‘, η οποία κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην παραγωγή προφυλακτικών και προϊόντων περιποίησης ποδιών μέσω των διάσημων brand names Durex και Scholl αντίστοιχα.

Η εν λόγω επιχειρηματική κίνηση αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τα μεγέθη της εταιρίας, συνεισφέροντας έτσι και στην αύξηση των μεγεθών του ομίλου.

Παράλληλα, ο όμιλος συνεχίζει τη διερεύνηση για πιθανούς στρατηγικούς εταίρους με την εκτίμηση ότι εντός του β΄ εξαμήνου θα προβεί στην αξιοποίηση του σημαντικού χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει στη Ρουμανία, η αξία των οποίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνούς οίκου, ξεπερνά τα 35 εκατ. ευρώ. Η αξιοποίηση των εν λόγω ακινήτων θα γίνει σε συνεργασία με εταιρίες Ελληνικών συμφερόντων που ασχολούνται με το development ακινήτων στη Ρουμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v