Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cardico: Διαψεύδει φήμες για πτώχευση

Στη διάψευση δημοσιεύματος του Τύπου, που αναφέρεται στη συνέχιση φημών περί πτωχεύσεως των εταιριών Νίκας και Cardico, προχώρησε η διοίκηση της Καρδασιλάρης, τονίζοντας ότι έχει αυξήσει τζίρο και κερδοφορία.

Cardico: Διαψεύδει φήμες για πτώχευση
Στη διάψευση δημοσιεύματος του Τύπου, που αναφέρεται στη συνέχιση φημών περί πτωχεύσεως των εταιριών Νίκας και Cardico, προχώρησε η διοίκηση της Καρδασιλάρης, τονίζοντας ότι έχει αυξήσει τζίρο και κερδοφορία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της Καρδασιλάρης, αναφερόμενη σε δημοσίευμα στην εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" με τίτλο "ΝΙΚΑΣ - CARDICO Οι φήμες περί πτωχεύσεως συνεχίζονται", τονίζει ότι το κείμενο ουδόλως αναφέρεται στην εταιρία και επιθυμεί να καταστήσει σαφές πως αποτελεί κακόβουλο μύθευμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Απορεί δε με τη χρησιμοποίηση τέτοιων ατεκμηρίωτων και ανυπόστατων πληροφοριών εκ μέρους του συντάκτη του άρθρου.

Αντιθέτως, η εταιρία παρ' όλες τις αντιξοότητες λόγω της δεκάμηνης απεργίας στον ΟΛΠ, έχει καταφέρει όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να επαυξήσει τον κύκλο εργασιών της, τον όγκο πωλήσεων της αλλά και την κερδοφορία της, όπως προκύπτει από τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις, διευρύνοντας την πελατειακή της βάση τόσο στην Ελλάδα όσο και κυρίως στο εξωτερικό.

Με σκοπό τη μετατροπή του βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο, έχει ήδη ολοκληρωθεί συμφωνία με όμιλο τραπεζών για την χορήγηση ομολογιακού δανείου ύψους 32.000.000 ευρώ λήξεως στις 31/1/2010.

Το ποσό του ως άνω δανείου θα εξοφληθεί με την εκταμίευση ισόποσης χρηματοδότησης ήδη συμφωνημένης συμβάσεως sale / and lease back του ακινήτου στο Σχηματάρι, με χρονικό ορίζοντα 20 έτη και με περίοδο χάριτος ενός έτους.

Η εταιρία κατά το 2008 είναι από τις ελάχιστες εισηγμένες που μείωσαν σημαντικά τις τραπεζικές υποχρεώσεις τους εφαρμόζοντας πρόγραμμα αναδιάρθρωσης. Ο δανεισμός αναμένεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο με την πώληση του παλαιού και μη χρησιμοποιούμενου εργοστασίου στο Ρουφ - Βοτανικό.

Η εταιρία θα αναθέσει στους νομικούς της συμβούλους την άσκηση των απαραίτητων ένδικων μέσων κατά των υπευθύνων του ως άνω κακόβουλου δημοσιεύματος, με σκοπό την προστασία της φήμης της και των μετόχων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v