Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: Πληρώνουμε κανονικά τους δανειστές μας

Την διαβεβαίωση ότι όλες οι υποχρεώσεις της εταιρίας προς το Δημόσιο και τρίτους εξυπηρετούνται κανονικά και εμπρόθεσμα παρείχε μέσω επιστολής- απάντησής της σε δημοσίευμα η ΑΕΓΕΚ

ΑΕΓΕΚ: Πληρώνουμε κανονικά τους δανειστές μας
Την διαβεβαίωση ότι όλες οι υποχρεώσεις της εταιρίας προς το Δημόσιο και τρίτους εξυπηρετούνται κανονικά και εμπρόθεσμα παρείχε μέσω επιστολής- απάντησής της σε δημοσίευμα του Βήματος η ΑΕΓΕΚ, προσθέτοντας ότι δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και ουδείς πιστωτής απαιτεί την είσπραξη χρημάτων, πέραν των τακτικών πληρωμών της εταιρίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρίας έχει ως εξής:

"Η ΑΕΓΕΚ, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4.1.3.1. εδαφ.ε΄ του αναθεωρημένου Κανονισμού του Χ.Α., αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» της 01.11.2008 με τίτλο «Σε ασφυκτικό κλοιό από πιστωτές η ΑΕΓΕΚ», στο οποίο εκτίθεται ότι «Τώρα οι πιστωτές απαιτούν να πάρουν τα χρήματά τους και οι δανείστριες τράπεζες,...., σε συνεργασία με το νέο ιδιώτη επενδυτή επικαλούνται την παγκόσμια οικονομική κρίση και εκφράζουν σκεπτικισμό για τα αν θα εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα...», ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι:

(1) Όλες οι υποχρεώσεις της εταιρίας προς το Δημόσιο και τρίτους εξυπηρετούνται κανονικά και εμπρόθεσμα, δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και ουδείς πιστωτής απαιτεί την είσπραξη χρημάτων, πέραν των τακτικών πληρωμών της εταιρίας, οι οποίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα.

(2) Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ύψους € 75.268.962,00, με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των λοιπών παλαιών μετόχων υπέρ πιστωτριών τραπεζών, η οποία αποφασίσθηκε από τη Γενική Συνέλευση της εταιρίας της 20.09.2008, εξελίσσεται κανονικά και θα ολοκληρωθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την εταιρία, μέχρι την 07.11.2008. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εκπληρώνουν στο ακέραιο τις αναληφθείσες υποχρεώσεις , και ειδικότερα ούτε οι πιστώτριες τράπεζες ούτε ο νέος επενδυτής έχουν εκφράσει «σκεπτικισμό για το εάν θα εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα» ούτε έχει γίνει από κανέναν «επίκληση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης » προς αυτό το σκοπό.

(3) Η αποχώρηση από τη διοίκηση της εταιρίας των παλαιών βασικών μετόχων κ.κ. Σπ. Παπαγεωργίου και Ι. Τριανταφύλλου έλαβε χώρα το Μάρτιο 2008 και όχι τον Ιούνιο 2008, όπως ανακριβώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ η συμφωνία με το νέο επενδυτή κ. Ι. Μαρούλη υπεγράφη στις 26.06.2008.

(4) Όλα τα έργα τα οποία έχει αναλάβει ο Όμιλος της ΑΕΓΕΚ, είτε αυτοτελώς είτε ως μέλος κοινοπραξίας , εκτελούνται ομαλά, σύμφωνα με τους συμβατικούς όρους και στους συμβατικούς χρόνους , και δεν υφίσταται κατά συνέπεια κανένας απολύτως «κίνδυνος» για οποιοδήποτε από τα εκτελούμενα έργα.

(5) Τέλος, σχετικά με το σχόλιο του δημοσιεύματος ότι «Η νέα περιπέτεια της ΑΕΓΕΚ φαίνεται να συνδέεται με την έκδοση προσωρινής διαταγής ..... έως τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο πολυεθνικός όμιλος Alstom Switzerland Ltd…», αναφερόμαστε, για την αποφυγή επαναλήψεων, στην εκτενή επί του θέματος ανακοίνωση της εταιρίας, η οποία δημοσιεύθηκε στο Ημερήσιο Δελτίο του Χ.Α. της 08.09.2008 και βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα της εταιρίας. Σε κάθε περίπτωση, το σχετικό ποσό είναι στη διάθεση της εταιρίας προς εξόφληση της σχετικής υποχρεώσεως, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων τυπικών διαδικασιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v