Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Ζητά το 30% της MPB - Στα 5 δισ. η ΑΜΚ

Αίτημα στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου να αυξήσει το ποσοστό στην MPB από το 9,6% σε 30% κατέθεσε η MIG. Η εγκριθείσα ΑΜΚ θα είναι της τάξεως των 5 δισ., θα γίνει σταδιακά και η minimum τιμή διάθεσης ορίζεται στα 5 €.

MIG: Ζητά το 30% της MPB - Στα 5 δισ. η ΑΜΚ
Αίτημα στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου να αυξήσει το ποσοστό στην MPB από το 9,6% σήμερα σε 30% (maximum) κατέθεσε η MIG.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα είπε η διοίκηση στη γενική συνέλευση η εγκριθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της MIG θα είναι της τάξεως των 5 δισ. ευρώ, θα γίνει σταδιακά και η minimum τιμή διάθεσης ορίζεται στα 5 ευρώ. 

Παράλληλα, το ΔΣ δεσμεύεται να καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να διασφαλιστεί υψηλότερη τιμή διάθεσης, ενώ όπως ειπώθηκε εξετάζεται η περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας με την πώληση μεριδίων από τις εταιρικές συμμετοχές του ομίλου της MIG ή και κεφαλαιακή αναδιάρθρωση των εταιριών αυτών.

Στόχος είναι τα σημερινά ταμειακά διαθέσιμα της MIG ύψους 1,2 δισ. να αυξηθούν έως και τα 2 δισ. ευρώ.

---Η ανακοίνωση της MIG

Από την Marfin Investment Group (MIG) ανακοινώνεται ότι η σημερινή Β’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων ενέκρινε την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 δισ ευρώ.

Κατά τη Γενική Συνέλευση και με δεδομένη την αναταραχή που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, μέτοχοι της Εταιρείας πρότειναν και η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την υλοποίηση της αύξησης κεφαλαίου με βάση τα ακόλουθες παραδοχές που ανταποκρίνονται στις αντίξοες συνθήκες των χρηματαγορών:

• Ελάχιστη τιμή έκδοσης των νέων μετοχών η τιμή των 5 ευρώ ανά μετοχή η οποία θα είναι στενά συνδεδεμένη με την εσωτερική αξία της Εταιρείας τον χρόνο της έκδοσης με πρόθεση την σύγκλιση κατά το δυνατόν στην αρχικά ανακοινωθείσα τιμή των 6 ευρώ για τις νέες μετοχές.

• Η τελική τιμή της έκδοσης θα προσδιοριστεί από το ΔΣ της MIG λαμβάνοντας υπόψη εκτός των άλλων και την ευρεία, διαθρωμένη διεθνή διαδικασία βιβλίου ζήτησης.

• Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της MIG, εξουσιοδοτείται να ολοκληρώσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εντός των επόμενων 12 μηνών είτε άπαξ είτε τμηματικά κατά την διακριτική ευχέρεια του Δ.Σ..

• Επιπλέον εναλλακτικά σχήματα προς έκδοση κοινών μετοχών, μπορούν να εξεταστούν από το Δ.Σ.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της MIG ενημέρωσε τους μετόχους ότι υποβλήθηκε σήμερα αίτημα προς την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για την χορήγηση άδεια; ανάλογα και με τις συνθήκες των αγορών για αύξηση της συμμετοχής της εταιρείας στην Marfin Popular Bank (MPB) έως και 30%. Το αίτημα έχει υποβληθεί προκειμένου να αποκτήσει η MIG ευελιξία στην εφαρμογή των στρατηγικών της σχεδίων στο τραπεζικό τομέα ακαι αποέτελεσαν αντικείμενο μακράς διαβούλευσης από το ΔΣ.

Τέλος κατά τη διάρκεια της συνέλευσης η διοίκηση ανακοίνωσε ότι εξετάζει εναλλακτικές ιδέες στις οποίες ανάμεσα σε άλλες περιλαμβάνονται η μερική αποεπένδυση ή και αναδιάρθρωση κεφαλαίου σε συγκεκριμένες συμμετοχές.

Οι πρωτοβουλίες αυτές αναμένεται να ενδυναμώσουν επιπλέον την ήδη ισχυρή ρευστότητα της εταιρείας καθώς και την δυνατότητά της να αξιοποιήσει επενδυτικές ευκαιρίες που εμφανίζονται στις σημερινές συνθήκες της αγοράς. 

---Αποφάσεις Β΄ Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Η "ΜARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" ανακοινώνει ότι την 24.11.2008 πραγματοποιήθηκε η Β΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας, με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δι αντιπροσώπου 290 μετόχων που εκπροσωπούσαν ποσοστό 42,26% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, η οποία έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με καταβολή μετρητών μέχρι του ποσού των 540.000.000 ευρώ με την έκδοση μέχρι 1.000.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 0,54 ευρώ οι οποίες θα διατεθούν με τιμή υπέρ το άρτιον, καθώς και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρίας.

Περαιτέρω, η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο για την χρήση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της 29.3.2007 και ενέκρινε τις ανακοινωθείσες από το Διοικητικό Συμβούλιο γενικές κατευθύνσεις του επενδυτικού σχεδίου της Εταιρίας και το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του.

2. Κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ως προς τις μετοχές που θα εκδοθούν και διάθεση των νέων μετοχών με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σε στρατηγικούς ή / και θεσμικούς επενδυτές.

3. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 6 του ν. 2190/1920 να αποφασίσει αυτό για την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών άπαξ ή τμηματικά εντός χρονικού διαστήματος 1 έτους από τη λήψη της απόφασης από την Γενική Συνέλευση. Η τιμή διάθεσης που εξουσιοδοτείται να αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα είναι κατώτερη των 5 ευρώ ανά μετοχή.

Το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντληθούν από την αύξηση θα ανέρχεται κατ? ανώτατον σε 5.000.000.000 ευρώ περίπου. Εισαγωγή των νέων μετοχών που θα εκδοθούν συνεπεία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου προς διαπραγμάτευσιν στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

4. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν την κατάρτιση Ενημερωτικού Δελτίου, την χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κάθε συναφούς θέματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v