Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euromedica: Επένδυση 10 εκ. στη Κοζάνη

Η Euromedica γνωστοποιεί ότι, στις 24/11/08, από κοινού με γιατρούς συνέστησαν στην Κοζάνη ανώνυμη εταιρία, με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Φυσικής Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, συνολικού κόστους 10 εκ. ευρώ.

Euromedica: Επένδυση 10 εκ. στη Κοζάνη
Η Euromedica γνωστοποιεί ότι, στις 24/11/08, από κοινού με γιατρούς συνέστησαν στην Κοζάνη ανώνυμη εταιρία, με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Φυσικής Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, κλειστής και ανοιχτής νοσηλείας, δυναμικότητας 80 κλινών.

Το κέντρο θα κατασκευαστεί στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και θα απευθύνεται σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, αναβαθμίζοντας την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στον τομέα υγεία - πρόνοια, καθώς δεν υπάρχει σήμερα στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας άλλο αντίστοιχο κέντρο.

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των 809.500 ευρώ και έχει καλυφθεί από δεκατέσσερις μετόχους ιατρούς κατά ποσοστό 75% και τη Euromedica κατά ποσοστό 25%. Το ύψος της συνολικής επένδυσης υπολογίζεται σε 10 εκ. ευρώ, οι δε νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα πλησιάσουν τις 100.

Η κατασκευή του κέντρου αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2009 και η λειτουργία του στα τέλη του 2010.

Ο όμιλος Euromedica  διαθέτει σήμερα δύο Κέντρα Φυσικής Αποκατάστασης και Αποθεραπείας σε λειτουργία, στην περιοχή της Λάρισας, και άλλα τέσσερα στο στάδιο της κατασκευής στη Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα, την Καβάλα και την Πάτρα. Με τη λειτουργία του νέου κέντρου, θα αποκτήσει παρουσία στον τομέα της αποκατάστασης και αποθεραπείας με επτά κέντρα πανελλαδικά.

Πέραν των ανωτέρω Κέντρων Φυσικής Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, ο όμιλος Euromedica  έχει σήμερα 16 κλινικές, εκ των οποίων η μία είναι στο στάδιο της κατασκευής, και 53 διαγνωστικά κέντρα. Ο συνολικός αριθμός των μονάδων του ομίλου σήμερα -σε λειτουργία και υπό κατασκευή- ανέρχεται σε 76.

Ειδικότερα στον τομέα αποκατάστασης και αποθεραπείας, στόχος της εταιρίας είναι η προσφορά παροχής ποιοτικών υπηρεσιών σε πανελλαδικό επίπεδο, κάτι που θα ωφελήσει όλο τον ελληνικό πληθυσμό, ένα μέρος του οποίου, σήμερα, αναζητεί ανάλογες υπηρεσίες στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v