Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Κρήτης: Εντός στόχων χρήσης το 9μηνο

Εντός των συντηρητικών στόχων χρήσης κινήθηκαν τα μεγέθη της Πλαστικά Κρήτης στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου της τρέχουσας χρήσης, ενώ η διοίκησή της δηλώνει ότι θα προχωρήσει απρόσκοπτα το επενδυτικό της πρόγραμμα.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Πλαστικά Κρήτης: Εντός στόχων χρήσης το 9μηνο
Εντός των -συντηρητικών - στόχων χρήσης κινήθηκαν τα μεγέθη του ομίλου Πλαστικά Κρήτης στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου της τρέχουσας χρήσης, ενώ η διοίκησή της δηλώνει ότι θα προχωρήσει απρόσκοπτα το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Η διοίκηση της εισηγμένης αναμένει για την τρέχουσα χρήση ενοποιημένες πωλήσεις
της τάξης των 145 - 150 εκατ. ευρώ και ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους 9 - 10 εκατ. ευρώ.

Στο εννεάμηνο ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 115,38 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10,3% σε σύγκριση με τα 104,6 εκατ. ευρώ που εμφάνισε το 9μηνο του 2007.

Το μικτό περιθώριο διαμορφώθηκε στο 20,4% βελτιωμένο σε σχέση με πέρυσι παρά την άνοδο των τιμών των πρώτων υλών. Βάσει της επίδοσης του 9μήνου η διοίκηση της εταιρίας θεωρεί εφικτό τον στόχο των πωλήσεων 145 εκατ. ευρώ για το σύνολο της χρήσης, παρά τη μείωση της ζήτησης που παρατηρήθηκε -και για τεχνητούς λόγους- το δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση κατά 20,4% και ανήλθαν σε 14,1 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σε ποσοστό 5,8% στα 11,35 εκατ ευρώ. Τα καθαρά -μετά φόρων- κέρδη ανήλθαν στον όμιλο στα 9,7 εκατ. ευρώ.

Η Πλαστικά Κρήτης έχει ήδη επιτύχει τον στόχο κερδών χρήσης στο 9μηνο λόγω και των έκτακτων κερδών από πώληση ακινήτου. Αν δεν συνυπολογιστούν τα έκτακτα έσοδα, ο στόχος κερδοφορίας εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί στο σύνολο της χρήσης

Σε επίπεδο μητρικής ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 76,27 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6% σε σύγκριση με το 2007, τα EBITDA παρουσίασαν άνοδο 8,5% και ανήλθαν σε 10,8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 10% στα 8,2 εκατ. ευρώ.

Τα μετά φόρων κέρδη ανήλθαν στα 7,2 εκατ. ευρώ έναντι 6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v