Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πώληση της συμμετοχής στην Immarsat

Την πώληση της συμμετοχής που κατέχει στην Immarsat, έναντι 70.090.350 δολαρίων, αποφάσισε ο ΟΤΕ κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γ.Σ των μετόχων της πρώτης, καθώς η Grapeclose Limited προτίθεται να εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών της εταιρίας.

ΟΤΕ: Πώληση της συμμετοχής στην Immarsat
Την πώληση της συμμετοχής που κατέχει στην Immarsat, έναντι 70.090.350 δολαρίων, αποφάσισε ο ΟΤΕ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την 1η Δεκεμβρίου ο ΟΤΕ συμμετείχε στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Immarsat Ventures plc, σκοπός της οποίας ήταν η ψηφοφορία σχετικά με την προσφορά της εταιρίας Grapeclose Limited για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Immarsast.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι μέτοχοι που εκπροσωπούν ποσοστό 97% του μετοχικού κεφαλαίου, μεταξύ των οποίων και ο ΟΤΕ, ψήφισαν υπέρ της αποδοχής της πρότασης.

Επίσης, σημειώνεται πως με την υλοποίηση της πρότασης εξαγοράς ο ΟΤΕ θα λάβει σε μετρητά 15 δολάρια ανά μετοχή, για το μερίδιο ύψους 4,65% (4.672.690 μετοχές) που κατείχε στην Immarsat, ήτοι 70.090.350 δολ.

Τέλος, σημειώνεται πως η Grapeclose Limited έχει δημιουργηθεί από τα κεφάλαια των εταιριών επιχειρηματικών συμμετοχών (private equity) Apax Partners και Permira., ενώ η διαδικασία αποδοχής της προσφοράς αναμένεται να ενεργοποιηθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο