Ακρίτας: Mέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή

Μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή θα προτείνει η διοίκηση της Ακρίτας, η οποία προβλέπει στάσιμες πωλήσεις και υποχώρηση κερδών στο α’ τρίμηνο του 2002, λόγω του έντονου ανταγωνισμού στον κλάδο.

Ακρίτας: Mέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή
Μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε να προτείνει η διοίκηση της Ακρίτας, για τη χρήση του 2001.

Οι πωλήσεις της εταιρίας στο α’ τρίμηνο του 2002, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της διοίκησης, αναμένεται να κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, ενώ προβλέπεται υποχώρηση των κερδών, η οποία και αποδίδεται στον έντονο ανταγωνισμό που έχει προκύψει στον κλάδο σε επίπεδο τιμών. Σε ό,τι αφορά στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης, η διοίκηση της εταιρίας εμφανίστηκε αισιόδοξη, αποφεύγοντας ωστόσο τις συγκεκριμένες προβλέψεις.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με στοιχεία της 31/12/2001, ο δείκτης ξένων προς ίδια κεφάλαια ανέρχεται σε 14,47%, ο δείκτης ξένων προς συνολικά κεφάλαια 12,84%, ο δείκτης ρευστότητος 406,69%, ο δείκτης καθαρών κερδών 10,73%, το P/E είναι στο 20 και το P/BV σε 0,75.

Σε ό,τι αφορά στο τριετές επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας, σημειώνεται ότι ολοκληρώνεται το καλοκαίρι με τη νέα παραγωγική μονάδα μοριοσανίδος, δυναμικότητας 1.000 κ.μ. ημερησίως. Η πλήρης αποδοτικότητα της μονάδας εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί μέχρι τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι το αρχικό επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας προέβλεπε μονάδα δυναμικότητας 500 κ.μ. την ημέρα. Η διαφοροποίηση στο αρχικό σχέδιο έχει στόχο την επίτευξη αποτελεσματικότερης κλίμακας. Σχετικά με την παλιά παραγωγική μονάδα, δεδομένου ότι είναι πεπαλαιωμένης τεχνολογίας, η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι το πιθανότερο είναι να σταματήσει η λειτουργία της.

Στόχος του επενδυτικού προγράμματος είναι η αύξηση της παραγωγής για την εξυπηρέτηση της εγχώριας ζήτησης, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών της εταιρίας. Ταυτόχρονα αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας καθώς και στην ελάττωση του κόστους των παραγόμενων προϊόντων.

Σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση της εταιρίας και δεδομένου ότι η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων τοποθετείται εντός του 2002, δεν αποκλείεται η εταιρία να προβεί σε τραπεζικό δανεισμό ύψους 1,5-2 δισ. δρχ.

Μ. Μπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v