Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euromedica: Το β΄ εξάμηνο 2009 έτοιμη η ΑΕΕΑΠ

Τη σύσταση ανώνυμης εταιρίας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) στην οποία θα μεταβιβάσει το σύνολο ή μέρος της ακίνητης περιουσίας της προωθεί η Euromedica, ενώ τρέχουν οι επενδύσεις για τρεις κλινικές.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Euromedica: Το β΄ εξάμηνο 2009 έτοιμη η ΑΕΕΑΠ
Τη σύσταση ανώνυμης εταιρίας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), στην οποία θα μεταβιβάσει το σύνολο ή μέρος της ακίνητης περιουσίας της, προωθεί η Euromedica, ενώ το επενδυτικό πλάνο προβλέπει τη συνέχιση των εργασιών για τρεις κλινικές και την έναρξη κατασκευής δύο νέων κέντρων αποκατάστασης και μιας ογκολογικής κλινικής.

Το σχέδιο για τη σύσταση ΑΕΕΑΠ καταρτίζεται εδώ και ενάμιση χρόνο. Η νέα εταιρία θα συσταθεί από την Axon Holding και τον σχετικό φάκελο για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον επεξεργάζεται η Εμπορική Τράπεζα. Στη νέα εταιρία θα εισφέρει ιδιόκτητα ακίνητα (κτίρια) κατά κύριο λόγο η Euromedica, ενώ τρία ακίνητα θα εισφέρουν επίσης η Axon Holdings (2) και η Axon AXE (1). Μετά την αύξηση κεφαλαίου με εισφορά εις είδος το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ανέλθει σε περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Η νέα εταιρία θα μισθώσει στις Euromedica, Axon Holdings και Axon ΑΧΕ τα ακίνητα με μακροχρόνιες συμβάσεις, εξασφαλίζοντας σταθερή απόδοση από τα έσοδα ενοικίων. Η Euromedica βρίσκεται σε επαφή με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη σύνταξη του φακέλου και η νέα εταιρία αναμένεται να είναι σε λειτουργία εντός του β΄ εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης.

Επιπλέον, η Euromedica προωθεί την αποπεράτωση γενικής κλινικής στην Κέρκυρα καθώς και κέντρου αποκατάστασης στην Καρδίτσα, τα οποία προβλέπεται να λειτουργήσουν το δ΄ και γ΄ τρίμηνο της φετινής χρονιάς αντίστοιχα. Προγραμματίζει δε την έναρξη δύο κέντρων αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη και στην Αττική, μιας ογκολογικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη και δύο διαγνωστικών κέντρων στην Καρδίτσα και στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, το πλάνο της Euromedica προβλέπει την αποπεράτωση των εργασιών και την αγορά εξοπλισμού για την γενικής κλινική στην Κέρκυρα με την επωνυμία «Euromedica Ιόνιο Θεραπευτήριο. Η κλινική προβλέπεται να λειτουργήσει τον Νοέμβριο του 2009.

Εντός του γ΄ τριμήνου της τρέχουσας χρήσης αναμένεται να ανοίξει το νέο κέντρο αποκατάστασης κλειστής νοσηλείας στον νομό Καρδίτσας, το οποίο θα λειτουργεί ως υποκατάστημα της Αρωγή Λάρισας και θα έχει δυναμικότητα έως 40 κλινών.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι εργασίες για το κέντρο αποκατάστασης κλειστής και ανοιχτής νοσηλείας με την επωνυμία Euromedica Αρωγή Θεσσαλονίκης δυναμικότητας 194 κλινών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το έργο βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο κατασκευαστικό στάδιο και η ολοκλήρωσή του προβλέπεται τον Ιούλιο του 2010.

Τέλος, η Euromedica προωθεί την έναρξη κατασκευής ογκολογικού κέντρου δυναμικότητας 173 κλινών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, με ημερομηνία αποπεράτωσης το γ΄ τρίμηνο του 2011 και την ίδρυση νέου κέντρου αποκατάστασης κλειστής και ανοιχτής νοσηλείας, δυναμικότητας έως 200 κλινών, στην περιοχή της Αττικής και η έναρξη της λειτουργίας του υπολογίζεται στα τέλη του 2011.

Επιπλέον, ένα κέντρο αποκατάστασης κλειστής και ανοιχτής νοσηλείας στην Καβάλα δυναμικότητας έως 80 κλινών και δύο διαγνωστικά στην Καρδίτσα και στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v