Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας: Αύξηση στον τζίρο το α’ τρίμηνο 2004

Αύξηση 60,5% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της εταιρίας Ακρίτας, το α’ τρίμηνο του 2004, φτάνοντας τα 9,34 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιές 0,26 εκατ. ευρώ.

Ακρίτας: Αύξηση στον τζίρο το α’ τρίμηνο 2004
Αύξηση 60,5% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της εταιρίας Ακρίτας, το α’ τρίμηνο του 2004, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, φτάνοντας τα 9,34 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ακρίτας, οι πωλήσεις της εταιρίας στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 42%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό της αύξησης προέρχεται από εξαγωγές.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η ιδιαίτερα σημαντική αυτή αύξηση αποδίδεται από τη διοίκηση της Ακρίτας στην επίτευξη των ποιοτικών στόχων της εταιρίας και στην άνοδο της ζήτησης για τα προϊόντα του κλάδου.

Όσον αφορά στα κέρδη, επισημαίνεται, πως την ίδια περίοδο το μικτό περιθώριο κέρδους προ αποσβέσεων ανήλθε σε 10,4%, σε σύγκριση με 7,2% αντίστοιχα πέρυσι και τα EBITDA ήταν 0,43 εκ. ευρώ.

Επίσης, το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιές 0,26 εκ. ευρώ, ενώ ο δείκτης ιδίων προς ξένα κεφάλαια παραμένει υψηλός στο 1,91.

Τέλος, σημειώνεται, πως η ανάκαμψη του κλάδου τεχνητής ξυλείας το τελευταίο διάστημα ενισχύεται, με αποτέλεσμα σημαντικές ανατιμήσεις των προϊόντων του διεθνώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v