Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΡΕΚΑ: Αύξηση πωλήσεων, κάμψη κερδών στο εξάμηνο

Στις αυξημένες πωλήσεις των υποκαταστημάτων Αθηνών και Ιωαννίνων οφείλεται η αύξηση κατά 6,3% των πωλήσεων που πέτυχε το πρώτο εξάμηνο του έτους η ΚΡΕ.ΚΑ. οι οποίες ανήλθαν σε 13,560 εκατ. ευρώ.

ΚΡΕΚΑ: Αύξηση πωλήσεων, κάμψη κερδών στο εξάμηνο
Στις αυξημένες πωλήσεις των υποκαταστημάτων Αθηνών και Ιωαννίνων οφείλεται η αύξηση κατά 6,3% των πωλήσεων που πέτυχε το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν η ΚΡΕ.ΚΑ. οι οποίες ανήλθαν σε 13,560 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα τα καθαρά κέρδη της εταιρίας παρουσιάζουν κάμψη κατά 11,5% με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στα 367.423 ευρώ γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στον περιορισμό του περιθωρίου μικτού κέρδους από 13,8% σε 12,3%.

Η μείωση του περιθωρίου μικτού κέρδους αποδίδεται από την εταιρεία στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Αντίθετα η εταιρία παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα στη διαχείριση των εξόδων διοίκησης και διάθεσης.

Ο τραπεζικός δανεισμός ως ποσοστό των ιδίων κεφαλαίων μειώθηκε σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο και βρίσκεται πλέον στο 82,9%. Σε απόλυτο μέγεθος ο τραπεζικός δανεισμός παραμένει σταθερός σε σχέση με την αρχή της χρήσης αλλά παρουσιάζει συνολική μείωση 545 χιλ. ευρώ σε σχέση με τις 30/6/2008.
 
Ο δείκτης γενικής ρευστότητας παραμένει σε υγιή επίπεδα, ενώ ο δείκτης κυκλοφοριακής ταχύτητας αποθεμάτων και βιολογικών στοιχείων παραμένει σταθερός στις 97 ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v