Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTEnet: Παρουσίαση στο WCIT 2004

Στη ραγδαία ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, στην πορεία τους αλλά και τις τάσεις του ΑDSL στην ελληνική αγορά αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας, Στρατηγικής και Ανάπτυξης της OTEnet, κ. Ηλ. Δρακόπουλος, κατά την διάρκεια του WCIT 2004.

OTEnet: Παρουσίαση στο WCIT 2004
Στη ραγδαία ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, στην πορεία τους αλλά και τις τάσεις του ΑDSL στην ελληνική αγορά αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας, Στρατηγικής και Ανάπτυξης της OTEnet, κ. Ηλ. Δρακόπουλος, κατά την διάρκεια προσυνεδριακού πάνελ με θέμα ”Broadband &Wi-Fi Forum” που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Μαΐου στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφoρικής (WCIT 2004).

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Δρακόπουλος ανακοίνωσε την περαιτέρω αναβάθμιση της διεθνούς χωρητικότητας του δικτύου της OTEnet σε 1244 Mbps (2x622 Μbps) μέσω του δικτύου της OTE Globe και της νέας διεθνούς καλωδιακής υποδομής του ΟΤΕ, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό η OTEnet ενδυναμώνει τη δικτυακή υποδομή της με σκοπό να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα σύνδεσης ενόψει και της Ολυμπιάδας του 2004.

Ο κ. Δρακόπουλος παρουσίασε επίσης το μοντέλο ανάπτυξης του ADSL στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ως σημαντικά χαρακτηριστικά την εισαγωγή νέων πακέτων ανάλογα με τη χρήση, την υιοθέτηση νέων μοντέλων χρέωσης (π.χ. ογκοχρέωση) αλλά και τη μείωση τιμών.

Αναφορικά με την εξέλιξη του ADSL στη χώρα μας, επισήμανε πως τους τελευταίους μήνες παρατηρείται αύξηση των ΑDSL συνδέσεων στη χώρα μας κατά 27%.

Η ομιλία του κ. Δρακόπουλου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υπηρεσιών της OTEnet στο χώρο των Wireless LAN (On Wireless) και στα σχέδια ανάπτυξης της εταιρίας στον εν λόγω τομέα τους επόμενους μήνες.

Όπως τονίστηκε, τα σχέδια της OTEnet είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της υπηρεσίας μέσω μιας προσέγγισης που συνδυάζει δυνατότητες περιαγωγής (roaming) και κεντρικό έλεγχο λειτουργίας των δικτυακών σημείων παρουσίας, τα οποία μπορεί ν’ ανήκουν στην OTEnet ή σε άλλες εταιρίες ή φορείς (hot spot aggregation).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο