Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

REDS: Ξεκινά εργασίες στη Γυαλού

Την τραπεζική δανειοδότηση για την κατασκευή του εμπορικού πάρκου στην έκταση της Γυαλού στα Σπάτα θα εξασφαλίσει το προσεχές διάστημα η Reds, η οποία έχει ήδη υπογράψει το πρώτο μισθωτήριο συμβόλαιο για χώρους 10.000 τ.μ.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
REDS: Ξεκινά εργασίες στη Γυαλού
Την τραπεζική δανειοδότηση για την κατασκευή του εμπορικού πάρκου στην έκταση της Γυαλού στα Σπάτα θα εξασφαλίσει το προσεχές διάστημα η Reds, η οποία έχει ήδη υπογράψει το πρώτο μισθωτήριο συμβόλαιο για χώρους 10.000 τ.μ. με την αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών Jumbo και προωθεί ανάλογη συμφωνία με τα hypermarkets Carrefour.

Οι διαπραγματεύσεις με τα τραπεζικά ιδρύματα που θα χρηματοδοτήσουν το project με περίπου 35 εκατ. ευρώ βρίσκονται στο τελικό στάδιο και αναμένεται να υπάρξει συμφωνία εντός του Νοεμβρίου (τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ που θα απαιτηθούν για την ανέγερση του εμπορικού πάρκου θα τα διαθέσει η ίδια η Reds από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησε τον περασμένο Ιούλιο).

Αμέσως μετά την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων, η θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ -δεδομένου ότι έχει ήδη στην κατοχή της την απαραίτητη οικοδομική άδεια- θα ξεκινήσει τις εργασίες ανέγερσης του εμπορικού συγκροτήματος, με στόχο αυτό να είναι έτοιμο και να ανοίξει τις πύλες του για το καταναλωτικό κοινό λίγο πριν από το Πάσχα του 2011.

Υπενθυμίζεται πως το εμπορικό πάρκο στη Γυαλού θα αναπτυχθεί σε έκταση 91 στρεμμάτων και θα έχει συνολική επιφάνεια 54.600 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων τα 53.200 τ.μ. θα είναι ο εκμισθώσιμος χώρος. Αμέσως μετά τη λειτουργία του, βάσει προσυμφώνου πώλησης που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2007, η ιδιοκτησία του θα περάσει έναντι τιμήματος 70 εκατ. ευρώ στον έλεγχο του επενδυτικού οίκου Henderson Global Investors.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι συμπληρωματικά του εμπορικού πάρκου θα λειτουργεί το εκπτωτικό κέντρο που αναπτύσσει σε όμορη έκταση 42 στρεμμάτων η MacArthurGlen Hellas. Η έκταση όπου κατασκευάζεται ήδη το συγκεκριμένο εκπτωτικό κέντρο αποτελεί τμήμα του ακινήτου της Reds στη Γυαλού, το οποίο είχε πουλήσει η εισηγμένη στα τέλη του 2008, έναντι ποσού 13,9 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις ανάμεσα στη Reds και σε εμπορικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μισθώσουν χώρους στο νέο συγκρότημα. Ήδη έχει υπογραφεί η πρώτη συμφωνία (με τα καταστήματα παιχνιδιών Jumbo) και εντός των ημερών θα ακολουθήσει η δεύτερη που θα αφορά στη μίσθωση 10.000 τ.μ. από την αλυσίδα Carrefour. Χώρους στο εμπορικό πάρκο θέλουν να μισθώσουν επίσης οι αλυσίδες Fnac, Dixons, Η&Μ και Marks & Spencer, με τις οποίες βρίσκεται ήδη σε διαπραγμάτευση η εισηγμένη εταιρία real estate.

Το εμπορικό πάρκο της Γυαλού, στο οποίο θα λειτουργήσουν καταστήματα από περίπου 15 διαφορετικές επιχειρήσεις, απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε πληθυσμό 1,6 εκατ. που ζει στην ευρύτερη περιοχή και σε απόσταση η οποία δεν ξεπερνά σε ό,τι αφορά τον χρόνο πρόσβασης τη μισή ώρα.

Η Reds εκτιμά ότι η επισκεψιμότητα στο εμπορικό πάρκο και στο γειτονικό εκπτωτικό κέντρο της MacArthurGlen θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, αν και θα έχει να αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό από το αντίστοιχο εμπορικό πάρκο που λειτουργεί δίπλα στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Ωστόσο, για την προσέλκυση επισκεπτών ποντάρει στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και στο αίσθημα φιλοξενίας που θα δημιουργήσει στο δικό της εμπορικό πάρκο, τα οποία σύμφωνα με την εισηγμένη στερούνται ανάλογες αναπτύξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v