Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reds: "Κλείδωσε" η χρηματοδότηση, νέες μισθώσεις

Νέες συμφωνίες μίσθωσης χώρων στο εμπορικό πάρκο που πρόκειται να αναπτύξει στην περιοχή Γυαλού, αλλά και τη σύμβαση χρηματοδότησης της επένδυσης από τραπεζικά ιδρύματα υπογράφει το προσεχές διάστημα η Reds.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Reds: Κλείδωσε η χρηματοδότηση, νέες μισθώσεις
Νέες συμφωνίες μίσθωσης χώρων στο εμπορικό πάρκο που πρόκειται να αναπτύξει στην περιοχή Γυαλού Σπάτων, αλλά και τη σύμβαση χρηματοδότησης της επένδυσης από τραπεζικά ιδρύματα υπογράφει το προσεχές διάστημα η εταιρία Reds.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία για την εξασφάλιση τραπεζικού δανεισμού του project με το ποσό των 35 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και σύντομα θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Εκτός του δανείου, για την κατασκευή του εμπορικού πάρκου η εισηγμένη θα διαθέσει επιπλέον 10 εκατ. ευρώ από τα κεφάλαια που η ίδια άντλησε το καλοκαίρι μέσω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Εν τω μεταξύ, με ικανοποιητικό ρυθμό εξελίσσεται η διαδικασία μίσθωσης των 53.200 τ.μ. του υπό ανάπτυξη συγκροτήματος.

Η θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με τις αλυσίδες Jumbo και Carrefour Μαρινόπουλος για το 52% της εκμισθώσιμης επιφάνειας του εμπορικού πάρκου, ενώ -όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες- πρόσφατα «έκλεισε» ανάλογες συμφωνίες με έξι ακόμη καταστήματα: Fnac, Marks & Spencer, Gap, Sephora, Grand Optical και Starbucks.

Με τις νέες συμφωνίες, οι οποίες θα υπογραφούν εντός των προσεχών ημερών, το ποσοστό των χώρων του συγκροτήματος για το οποίο η Reds έχει εξασφαλίσει χρήστες θα αγγίξει το 70%.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις με ενδιαφερόμενες εμπορικές εταιρίες για τη μίσθωση του εναπομείναντος 30% των χώρων. Μεταξύ των ενδιαφερομένων περιλαμβάνονται οι αλυσίδες Multirama, Goody’s και Everest.

Ξεκινά η κατασκευή

Πολύ σύντομα, εξάλλου, πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του εμπορικού συγκροτήματος, ώστε αυτό να είναι έτοιμο λίγο πριν από το Πάσχα του 2011.

Βάσει της συμφωνίας που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2007 ανάμεσα στη Reds και στον επενδυτικό οίκο Henderson Global Investors, έπειτα από ένα εύλογο διάστημα λειτουργίας του εμπορικού πάρκου η ιδιοκτησία του θα περάσει έναντι τιμήματος 70 εκατ. ευρώ στον έλεγχο των Βρετανών.

Σε κάθε περίπτωση, η μεταβίβαση του έργου θα γίνει εντός του 2011, ενισχύοντας ανάλογα τα μεγέθη της εισηγμένης τη συγκεκριμένη χρονιά.

[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v