Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο κ. Παύλος Σπυράκης, επικρατέστερος για ΟΠΑΠ

Ο κ. Παύλος Σπυράκης, βασικός σύμβουλος του ΟΠΑΠ, φέρεται να αναλαμβάνει τα ηνία του οργανισμού. Το who is who του ακαδημαϊκού, οι σχέσεις με Intralot και Vodafone. Γιατί αναβλήθηκε η ΕΓΣ της Παρασκευής.

Ο κ. Παύλος Σπυράκης, επικρατέστερος για ΟΠΑΠ
Τον καθηγητή κ. Παύλο Σπυράκη, του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (ΤΜΗΥΠ) της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών φέρεται να προσδιορίζουν κυβερνητικοί κύκλοι ως τον μέλλοντα επικεφαλής του ΟΠΑΠ.

Ως γνωστόν, για σήμερα είχε οριστεί έκτακτη γενική συνελευση των μετόχων του ΟΠΑΠ προκειμένου να ψηφιστεί νέο Δ.Σ. στον οργανισμό.

Η συνέλευση όμως αναβλήθηκε για τις 30 Δεκεμβρίου κατόπιν αιτήματος που προερχόταν από τους υπουργούς Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και Πολιτισμού κ. Γερουλάνο.

Η πλέον αξιόπιστη εξήγηση από τις κυκλοφορούσες για τα αίτια αναβολής της σημερινής γενικής συνέλευσης ήταν ότι δεν υπήρχε κυβερνητική ομοφωνία ως προς τον υποψήφιο.

Νωρίς το απόγευμα άρχισε "να κυκλοφορεί" το όνομα του καθηγητή κ. Σπυράκη και το euro2day.gr το δημοσιεύει με κάθε επιφύλαξη ως προς την τελική επιλογή του προσώπου.

Ο 55χρονος καθηγητής κ. Σπυράκης εμφανίζει ένα πλούσιο βιογραφικό, έχοντας αποφοιτήσει ως αριστούχος από το ΕΜΠ, πήρε το Masters του από το Harvard και από το ίδιο πανεπιστήμιο το διδακτορικό του.

Μέσα στις πολυπληθείς δραστηριότητες που βρίθουν στο εκτενές βιογραφικό του κ. Σπυράκη ξεχωρίζουμε αυτήν που διευθύνει το project των διασφαλισμένων ηλεκτρονικών λοταριών που χρηματοδοτείται από την Intralot.

Στα στοιχεία του συμβουλευτικού ρόλου που έχει διαδραματίσει, περιλαμβάνεται κι αυτό του Senior Consultant στον ΟΠΑΠ από το 1999 μέχρι σήμερα.

Με την ευρεία μόρφωσή του και ειδικευμένη γνώση του αντικειμένου, ο καθηγητής κ. Σπυράκης συνεβαλε στο να διαμορφωθεί η άποψη, το "αντιπόρισμα" της Vodafone για τις φερόμενες τηλεφωνικές υποκλοπές του 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v