Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: «Πέφτουν οι υπογραφές» για 3 εργολαβίες

Τη σύμβαση για την ανάληψη των τριών εργολαβιών στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο - Αμβρακία, συνολικού προϋπολογισμού 244,3 εκατ. ευρώ, υπογράφει σήμερα με το υπουργείο Υποδομών ο όμιλος ΑΕΓΕΚ - Μαρούλη.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
ΑΕΓΕΚ: «Πέφτουν οι υπογραφές» για 3 εργολαβίες
Τη σύμβαση για την ανάληψη των τριών εργολαβιών στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο - Αμβρακία, συνολικού προϋπολογισμού 244,3 εκατ. ευρώ, υπογράφει σήμερα με το υπουργείο Υποδομών ο όμιλος ΑΕΓΕΚ - Μαρούλη.

Στον διαγωνισμό, που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2009, οι εταιρίες συμφερόντων της οικογένειας Γιάννη Μαρούλη, ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική, Ιόνιος Α.Ε. και Intallipreze, είχαν αναδειχθεί με έκπτωση της τάξεως του 50% προσωρινοί ανάδοχοι στις τρεις από τις τέσσερις εργολαβίες, στις οποίες είχε «σπάσει» από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ το έργο για την κατασκευή του οδικού άξονα Άκτιο - Αμβρακία.

Την τέταρτη εργολαβία, ύψους 46,9 εκατ. ευρώ, είχε κερδίσει η Μηχανική που επίσης θα υπογράψει σήμερα τη σχετική σύμβαση ανάθεσης. Σημειώνεται πως οι τέσσερις εργολαβίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν σε διάστημα τριών ετών.

Το έργο Άκτιο - Αμβρακία είναι το πρώτο σημαντικό δημόσιο έργο που ανατίθεται μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου και την αλλαγή της κυβέρνησης. Μάλιστα, η ανάθεσή του είχε τεθεί υπό αμφιβολία από ορισμένους κύκλους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Με την προσθήκη των νέων αυτών συμβάσεων, ο όμιλος ΑΕΓΕΚ - Μαρούλη ενισχύει περαιτέρω το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων του που πλέον ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ.

[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v