Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PC Systems: Eργο για τη Nova Bank

Εργο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, που αφορά τη μελέτη, το σχεδιασμό, την προμήθεια και εγκατάσταση της πληροφοριακής υποδομής 35 καταστημάτων της Nova Bank σε όλη την Ελλάδα, ανέλαβε η εταιρία PC Systems.

PC Systems: Eργο για τη Nova Bank
Σε περαιτέρω διεύρυνση της στρατηγικής τους συνεργασίας, προχώρησαν η εταιρία PC Systems με τη Nova Bank. Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας η PC Systems έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την προμήθεια και εγκατάσταση της πληροφοριακής υποδομής 35 καταστημάτων της Nova Bank σε όλη την Ελλάδα.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η Nova Bank, η οποία σήμερα διαθέτει 75 υποκαταστήματα σ΄όλη την Ελλάδα, έχει επιλέξει την PC Systems ως στρατηγικό συνεργάτη της, με βασικό κριτήριο την υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία των ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής που παρέχει η PC Systems στους πελάτες της. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που έχει υλοποιήσει η εταιρία έως σήμερα ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ.

Το νέο έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ αφορά την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής σε 35 επιπλέον καταστήματα του δικτύου της Nova Bank. Ειδικότερα, το έργο που ανέλαβε εξ΄ ολοκλήρου η PC Systems αφορά το integration όλων των πληροφοριακών συστημάτων που συνδέουν μεταξύ τους όλα τα υποκαταστήματα της Nova Bank με τη μητρική εταιρία και αποτελείται από τρία μέρη.



Tο σχεδιασμό τηλεπικοινωνιακών συστημάτων φωνής-δεδομένων βασισμένων σε τεχνολογίες αιχμής και προϊόντα της εταιρίας CISCO SYSTEMS, την αρχική υλοποίηση (πιλοτικό) προμήθεια και τελική εγκατάσταση των επιχειρησιακών συστημάτων Η/Υ (servers - workstations) βασισμένων σε τεχνολογία και προϊόντα των εταιριών ΙΒΜ, Compaq και Microsoft και την τεχνική υποστήριξη της εγκατεστημένης βάσης όλου του εξοπλισμού με μόνιμους εξειδικευμένους τεχνικούς της που βρίσκονται στο χώρο εργασίας της Nova Bank. Η υποστήριξη ακολουθεί τα υψηλά standards διαθεσιμότητας και αδιάβλητης λειτουργίας που η ίδια η Nova Bankαπαιτεί για την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τονίζεται ότι η PC Systems έχει ιδιαίτερα σημαντική παρουσία στον Χρηματοοικονομικό Τομέα με συνεργασίες που πρωταγωνιστούν στο συγκεκριμένο χώρο όπως είναι εκτός από τη NOVA BANK, η CITIBANK, η ASPIS BANK, η ΕUROBANK, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, η PROTON EΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κ.α.

Επίσης, σημαντική ώθηση για την PC Systems καθώς και για το σύνολο του κλάδου της πληροφορικής δίνει η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου της Κυβέρνησης , σύμφωνα με την οποία δεσμεύτηκε να προωθήσει άμεσα τις διαδικασίες για την υλοποίηση έργων πληροφορικής συνολικού προϋπολογισμού ύψους 200 δις. δρχ. μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες.

Ο Δ/νων Σύμβουλος & Πρόεδρος της εταιρίας κ. Δημήτρης Κρασόπουλος, σε δήλωση του τόνισε ότι:”Η PC Systems είναι πανέτοιμη να συμμετάσχει και να φέρει εις πέρας μεγάλα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος ”Κοινωνίας της Πληροφορίας”. Η πολυετής της εμπειρία, οι υποδομές που έχει αναπτύξει καθώς επίσης και το καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, αποτελούν τις απαραίτητες και ικανές προϋποθέσεις που θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των προς υλοποίηση έργων.”

Η συμμετοχή της PC Systems σε έργα υποδομής μεσαίας και μεγάλης κλίμακας που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο Δημόσιο Τομέα καθημερινώς ενισχύεται. Ειδικότερα, περίπου το 20% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρίας που το 2001 ανήλθε σε 59 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί σε έργα του Δημοσίου.

Tέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εδώ και τέσσερα χρόνια οι προοπτικές που δημιουργούνται με την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Δημοσίου Τομέα -συνολικού ύψους 2,8 δις. ευρώ κατά την επόμενη τετραετία- έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της Διοίκησης η οποία δημιούργησε ένα πλαίσιο από άρτια καταρτισμένους ειδικούς σύμβουλους που εκτελούν με μεγάλη επιτυχία τα ολοκληρωμένα έργα του Δημοσίου καταγράφοντας πολύ θετικά αποτελέσματα. Έτσι η εταιρία έχει υλοποιήσει με επιτυχία ποιοτικά έργα που αφορούν την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής στο Δημόσιο Τομέα, ευρύτερο Δημόσιο, ΔΕΚΟ και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο