MIG: Ανοιχτή σε συνεργασίες στην ακτοπλοΐα

Το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργασιών στην ακτοπλοΐα υπό προϋποθέσεις δεν απέκλεισε ο πρόεδρος της MIG, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.

MIG: Ανοιχτή σε συνεργασίες στην ακτοπλοΐα
Το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργασιών στην ακτοπλοΐα υπό προϋποθέσεις δεν απέκλεισε ο πρόεδρος της MIG, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, μιλώντας χθες στα Χανιά της Κρήτης με αφορμή την έναρξη δρομολογίων του πλοίου BLUE HORIZON της εταιρίας Blue Star Ferries, θυγατρικής του ομίλου Attica, αναφέρει σε δημοσίευμα η "Καθημερινή".

Κατά τον κ. Βγενόπουλο, πιθανότατα για λόγους επιβίωσης, ίσως χρειαστεί να υπάρξει συγκέντρωση αλλά, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, για να επιτευχθεί η συγχώνευση δύο εταιριών αυτές θα πρέπει να είναι ομοειδείς. "Εάν μια εταιρία είναι υγιής και η άλλη έχει χρέη στις τράπεζες, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα", συμπλήρωσε ο πρόεδρος της MIG.

Από την πλευρά του και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Attica, κ. Πέτρος Βέτας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασιών, ξεκαθάρισε όμως ότι οι υπάρχουσες συνθήκες στην ακτοπλοΐα εμποδίζουν την έναρξη οποιασδήποτε συζήτησης επί του θέματος. Μάλιστα, τόνισε ότι μια ενδεχόμενη συνεργασία με στόχο τη δημιουργία μιας νέας μεγαλύτερης εταιρίας στην ακτοπλοΐα μπορεί να αντιμετωπιστεί αρνητικά και από το επιβατικό κοινό, το οποίο πιθανώς να την εκλάβει ως δημιουργία μονοπωλίου, που είναι δυνατόν να στραφεί εναντίον των συμφερόντων του. "Εμείς, ως αρχή μας, θεωρούμε ότι ο ανταγωνισμός κάνει καλό", είπε ο κύριος Βέτας.

Αναφορικά με την κάθοδο της Blue Star Ferries στα Χανιά, αναφέρθηκε από τον κ. Βγενόπουλο ότι ήρθε για να μείνει, όπως έγινε και στην περίπτωση του Ηρακλείου. Η έναρξη δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά και από δεύτερη εταιρία, αναφέρθηκε, συνέβαλε στο να μειωθούν οι ναύλοι λόγω ανταγωνισμού και επιπλέον να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, καθώς θα μπορούν να επισκέπτονται την περιοχή περισσότεροι πολίτες.

"Εμείς ως όμιλος θα εξασφαλίσουμε τη σταθερή σύνδεση των Χανίων με τον Πειραιά", είπε ο κ. Βγενόπουλος σημειώνοντας ότι την κάθοδο της εταιρίας στα Χανιά χαιρετίζουν πολλοί τοπικοί φορείς, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να μπει στο πρόγραμμα της εταιρίας η προσέγγιση πλοίου της και στο Ρέθυμνο αναφέρθηκε ότι η συγκεκριμένη αγορά είναι πολύ μικρή και επιπροσθέτως οι λιμενικές υποδομές δεν μπορούν να δεχτούν μεγάλο πλοίο. "Δείξτε μας την αγάπη σας για να σας δείξουμε τη δική μας", απάντησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της MIG.

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στη χώρα, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι το κράτος αντιμετωπίζει με ατυχή τρόπο την επιχειρηματικότητα και κυρίως όσες εταιρίες δεν ταυτίζονται με το κράτος. Κατά τον ίδιο, οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι έτοιμες να συνδράμουν σε προγράμματα ανάπτυξης, αλλά "δεν προτίθενται να πετάξουν χρήματα σε άδειο βαρέλι".

"Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) δυστυχώς δεν έχει πείσει κανέναν, ούτε τις αγορές ούτε την Ε. Ε.", είπε ο πρόεδρος της MIG και συμπλήρωσε: "Από την κρίση θα υπάρξουν πολλά θύματα, ωστόσο εμείς είμαστε έτοιμοι από καιρό να αντιμετωπίσουμε τις νέες συνθήκες προς όφελος και της χώρας και των εργαζομένων μας, αλλά και των μετόχων μας".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v