Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ: Ως και 40% η μείωση στα νοσήλια για 3κλινο

Στην κατάργηση των πολύκλινων δωματίων και στη μείωση των χρεώσεων νοσηλείας στα τρίκλινα ως και 40% θα προχωρήσει το Ιασώ από τις αρχές του μήνα.

Ιασώ: Ως και 40% η μείωση στα νοσήλια για 3κλινο
Στην κατάργηση των πολύκλινων δωματίων και στη μείωση των χρεώσεων νοσηλείας στα τρίκλινα ως και 40% θα προχωρήσει το Ιασώ από τις αρχές του μήνα, επιδιώκοντας να διατηρήσει τα ηγετικά μερίδια αγοράς και ταυτόχρονα να συμβάλει στην προσπάθεια να βγει η ελληνική οικονομία από το τούνελ της δημοσιονομικής κρίσης.

Στην Ιασώ καθιερώνεται πλέον ως βασική θέση νοσηλείας το τρίκλινο μετά την κατάργηση των πολύκλινων δωματίων, στο οποίο η τιμή χρέωσης νοσηλείας μειώνεται ως και 40%.

Συγκεκριμένα, ο φυσιολογικός τοκετός μειώνεται από 3.350 ευρώ σε 2.000 ευρώ, η δε καισαρική τομή από 3.600 σε 2.150.

Ταυτόχρονα, υιοθετεί τιμές κρατικού τιμολογίου για αξονικό και μαγνητικό τομογράφο και σπινθηρογραφήματα, μειώνει κατά περίπου 25% τις τιμές λαπαροσκοπικών και υστεροσκοπικών επεμβάσεων καθώς και συγκεκριμένων επεμβάσεων όπως η αφαίρεση ογκιδίου μαστού.

Καθιερώνει ειδικό πακέτο υπερηχογραφικής παρακολούθησης του τοκετού με επιπλέον έκπτωση 150 ευρώ στον τοκετό ανεξαρτήτως θέσης νοσηλείας.

Τέλος, η Ιασώ δημιούργησε ειδικά πακέτα προνομίων για ομάδες πληθυσμού που επηρεάζονται περισσότερο από την κρίση, όπως οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι (τρίτεκνοι και άνω).

Για κατόχους κάρτας ανεργίας προσφέρει έκπτωση 30% στους τοκετούς για νοσηλεία σε τρίκλινο δωμάτιο και δυνατότητα εξόφλησης μέσω πιστωτικής σε 12 άτοκες δόσεις. Η τιμή του φυσιολογικού τοκετού γι' αυτές τις κατηγορίες διαμορφώνεται στα 1.400 ευρώ.

Παράλληλα, τους παρέχεται απεριόριστη πρόσβαση στις υπηρεσίες της Ιασώ Παίδων έναντι συμβολικού τιμήματος (10 ευρώ).

Σημειώνεται ότι σταδιακά από πέρυσι μέρος των γεννήσεων στην Αθήνα έχει φύγει από τα ιδιωτικά μαιευτήρια προς τα δημόσια λόγω των χαμηλότερων χρεώσεων (σ.σ. ουσιαστικά μόνο η αμοιβή ιατρού).

Το Ιασώ επιδεικνύει αντοχές στην κρίση, με τα έσοδά του να υποχωρούν σε μονοψήφιο επίπεδο σε σχέση με πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v