Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΕΡΑΛ: Μελετά την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας

Για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της στη Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται η Κεραμεία Αλλατίνη, στο πλαίσιο ενεργειών που πραγματοποιεί για την άρση της μετοχής της από την κατηγορίας της Επιτήρησης.

ΚΕΡΑΛ: Μελετά την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας
Για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της στη Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται η Κεραμεία Αλλατίνη, στο πλαίσιο ενεργειών που πραγματοποιεί για την άρση της μετοχής της από την κατηγορίας της Επιτήρησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την από 6/3/2003 απόφαση του Δ.Σ. του ΧΑ, η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς επιτήρησης επειδή τα αποτελέσματα προ φόρων της προηγούμενης χρήσης παρουσίασαν σημαντική πτώση και συγκεκριμένα ήταν αρνητικά και σε απόλυτο μέγεθος μικρότερα από τα κέρδη της χρήσεως που προηγήθηκε και από το 20 % του κύκλου εργασιών της εταιρείας ( κριτήριο 1β της τότε ισχύουσας απόφασης αρ. 64/2001 του ΔΣ του ΧΑ.)

Το πρόβλημα εντοπίζεται στη μη υλοποίηση των επενδύσεων που έχει σχεδιάσει για λόγους που δεν μπορεί να επηρεάσει σε αυτή τη φάση η Διοίκηση της εταιρείας.

Στα πλαίσια αυτά η Διοίκηση της εταιρείας έχει προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

1. Προετοιμάζεται για την αξιοποίηση της αστικής ακίνητης περιουσίας της, δηλαδή την αξιοποίηση των εντός πόλεως Θεσσαλονίκης μεγάλων ιδιόκτητων οικοπέδων αυτής. Για το σκοπό αυτό βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς και Υπηρεσίες και επιδιώκει την οριστικοποίηση των αποφάσεων που θα επιτρέψουν την έναρξη των εργασιών. Εκτιμάται ότι μέσα στην τρέχουσα χρήση θα αποφασισθούν οι οριστικοί σχεδιασμοί των αρμόδιων αρχών που θα επιτρέψουν την δρομολόγηση των εργασιών.

Συγκεκριμένα, προτιθέμενη να δραστηριοποιηθεί το δυνατόν ταχύτερο στον κλάδο αξιοποίησης των ακινήτων της -που αποτελεί πλέον και την κύρια βάση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας- στοχεύει στη δημιουργία μεγάλου εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου, επιφάνειας κατ’ ελάχιστο 30.000 τ.μ., με δυνατότητα να φτάσει έως 60.000 τ.μ. Το εμπορικό κέντρο θα συγκεντρώσει επώνυμες εταιρείες λιανικών πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών σε ένα υπέρ-τοπικού χαρακτήρα επιχειρηματικό χώρο.

Στις 5 Ιουνίου 2009 εκδόθηκε η σχετική άδεια κατασκευής για την ανοικοδόμηση επι αντιπαροχή του ιδιοκτήτου αγροτεμαχίου του Κωνσταντίνου Κώτσια επιφανείας 7.500 τ.μ. στην περιοχή Θέρμης Θεσσαλονίκης για την κατασκευή πολυτελούς συγκροτήματος. Οι διαδικασίες που αφορούν τα τοπογραφικά, στατικά και μηχανολογικά έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες κατασκευής είναι σε αρχικό στάδιο. Η κατασκευή του έργου έχει ανατεθεί δια συμβάσεως σε υπεργολαβική εταιρεία που θα επιβαρυνθεί με το κόστος κατασκευής. Το υπέρ του οικοπεδούχου ποσοστό αντιπαροχής ορίσθηκε σε 33,33%.

Η Διοίκηση της εταιρείας θα συνεχίσει να επιδιώκει συμμαχίες στον κατασκευαστικό τομέα με επιχειρήσεις του κλάδου με τις οποίες μπορούν να προκύψουν συνέργειες από την συνεκμετάλλευση των ακινήτων της.

2. Προχώρησε στη δημιουργία εταιρείας με ημερομηνία σύστασης 7.6.2007 και σκοπό τη δημιουργία και εκμετάλλευση φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 3 MW , πραγματοποιώντας την είσοδό της στον τομέα της ενέργειας. Πρόκειται για επένδυση ύψους έως 17 εκατ. Ευρώ και θα πραγματοποιηθεί στο οικόπεδο της εταιρείας στον Αγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης σε έκταση 112 στρεμμάτων. Από επιστολή της ΡΑΕ στις 4.8.2009 αναφέρεται ότι η εταιρεία πληροί τα κριτήρια για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 3 MW.

3. Η εταιρεία θα συνεχίσει το πρόγραμμα μείωσης των λειτουργικών της δαπανών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v