Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom:Μείωση 10% σε αποδοχές Κόκκαλη, στελεχών

Η ενδυνάμωση της παρουσίας στο εξωτερικό είναι ο βασικός στόχος της Intracom Holdings, όπως ανέφερε η διοίκηση του ομίλου στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης που διεξήχθη απόντος του προέδρου κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Intracom:Μείωση 10% σε αποδοχές Κόκκαλη, στελεχών
Η ενδυνάμωση της παρουσίας στο εξωτερικό είναι ο βασικός στόχος της Intracom Holdings, όπως ανέφερε η διοίκηση του ομίλου στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης που διεξήχθη απόντος του προέδρου κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο προεδρεύων της συνέλευσης κ. Κλώνης σημείωσε ότι στόχος των εταιριών του ομίλου είναι να ενισχύσουν την παρουσία τους, ενώ ερωτηθείς σχετικά παραδέχτηκε ότι η Hellas Online επιβαρύνει τα συνολικά αποτελέσματα του ομίλου.

Να σημειώσουμε ότι η γενική συνέλευση ενέκρινε τη μείωση κατά 10% των μηνιαίων αποδοχών του κ. Κόκκαλη, του κ. Δημητριάδη καθώς και των εντεταλμένων συμβούλων της εταιρίας.


**** Η ανακοίνωση της Intracom Holdings

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Intracom HOLDINGS στην Παιανία, η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα του 2009 στις δραστηριότητες των εταιριών του ομίλου και η στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου την τρέχουσα χρονιά.

«Ο όμιλος παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί κατάφερε χάρη στο στρατηγικό σχεδιασμό του να πετύχει αύξηση των πωλήσεων κατά 7,5%, αγγίζοντας τα € 550 εκατ., και να παρουσιάσει σημαντική μείωση ζημιών στο τέλος της χρήσης σε σχέση με το 2008.» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κλώνης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Ομίλου Intracom HOLDINGS. Στη συνέχεια, ο κ. Κλώνης παρουσίασε τη στρατηγική και τις προοπτικές των εταιριών του Ομίλου, ξεκινώντας με την Intracom IT Services, η οποία ενισχύθηκε σημαντικά από τα νέα έργα που ανέλαβε από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κοινοβούλιο, ΓΔ Έρευνας, Οργανισμό Φαρμάκων, Οργανισμό Ασφάλειας Αεροδρομιών). Για το 2010, η εταιρία προσβλέπει στην επίτευξη οικονομικών αποτελεσμάτων στα επίπεδα του 2009 με την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στο εξωτερικό, μέσω στρατηγικών συμμαχιών, επενδύσεων στην έρευνα & ανάπτυξη νέων προϊόντων και στοχευμένων εξαγορών, ενώ παράλληλα θα διεκδικήσει σημαντικά έργα στην Ελλάδα.

Η Intracom Defense Electronics κατά το 2009 κατάφερε να εξασφαλίσει ικανοποιητική κερδοφορία και υγιή μεγέθη -παρά τη μείωση πωλήσεων στην εγχώρια αγορά- κυρίως από μεγάλους ξένους αμυντικούς οίκους για άλλες χώρες και προγραμμάτων του ΝΑΤΟ, ενώ για το 2010, προσβλέπει στη διατήρηση της κερδοφορίας της με την ενίσχυση της εξαγωγικής της δραστηριότητας.

Η Intrakat, η οποία την περασμένη χρονιά υπέγραψε δύο σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες με τη τις Suez Environment και Fracasso για τη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα και τα συστήματα οδικής ασφάλειας αντίστοιχα, θα εστιάσει σε περιβαλλοντολογικά-ενεργειακά έργα, σε αυτοχρηματοδοτούμενα έργα και ΣΔΙΤ, καθώς στην ανάπτυξη real estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η hellas online συνεπής στους στόχους που έχει θέσει, έχει κατακτήσει τη 2η θέση στην αγορά αδεσμοποίητου τοπικού βρόχου με 28,6% μερίδιο αγοράς, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών της κατά 54% (€ 158 εκατ. το 2009) και παράλληλα ισχυροποιώντας τη λειτουργική της κερδοφορία με EBITDA στα € 20 εκατ. από € -2,7 εκατ. το 2008. Για το 2010 προσβλέπει στο διπλασιασμό της λειτουργικής κερδοφορίας, να κλείσει τη χρονιά με θετικό cash flow και να μεγιστοποιήσει τις συνέργιες της εμπορικής συνεργασίας με τη Vodafone για ολοκληρωμένες λύσεις σταθερής-κινητής και internet σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες.

Τέλος, η Intracom Telecom στοχεύει στην πρώτη 8άδα διεθνώς των κατασκευαστών για ασύρματες λύσεις ευρυζωνικών υπηρεσιών IP και στην ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών σε ολοκληρωμένα έργα πληροφορικής & δικτύων στις χώρες που έχει ήδη σημαντική παρουσία.

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά στα βασικά οικονομικά μεγέθη του 2009, οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε € 547,7 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,5% σε σχέση με το 2008. Οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα € 5,3 εκατ. προ φόρων. Τα αποτελέσματα του ομίλου επηρεάστηκαν από την αναγνώριση λογιστικού κέρδους € 51 εκατ. περίπου, από τη μη συμμετοχή της INTRACOM HOLDINGS στις δύο ΑΜΚ της hellas online με την αντίστοιχη πώληση των δικαιωμάτων που κατείχε.

Τέλος, οι νέες συμβάσεις που υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια του 2009 ανήλθαν σε € 634 εκατ., εκ των οποίων το 40% αφορά σε τηλεπικοινωνιακές λύσεις & υπηρεσίες, 11% σε αμυντικά ηλεκτρονικά συστήματα, 35% υπηρεσίες πληροφορικής και 14% κατασκευαστικά έργα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v