Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας: Περιορισμός ζημιών και αύξηση τζίρου

Με περιορισμό των ζημιών στα 0,16 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,94 εκατ. ευρώ πέρυσι αλλά και αύξηση των πωλήσεων κατά 62,4% στα 20,06 εκατ. ευρώ έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2004 για την εταιρία Ακρίτας.

Ακρίτας: Περιορισμός ζημιών και αύξηση τζίρου
Αύξηση κατά 62,4% παρουσίασαν οι πωλήσεις της εταιρίας Ακρίτας το α’ εξάμηνο του 2004, φθάνοντας το ύψος των 20,06 εκατ. ευρώ. Η αύξηση όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, προήλθε από την άνοδο των πωλήσεων στην Ελλάδα κατά 47%, ενώ το υπόλοιπο προήλθε από εξαγωγές, που ήδη αποτελούν σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Το ίδιο διάστημα τα EBITDA ανήλθαν σε 1,16 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα από τα 0,07 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους προ αποσβέσεων ανήλθε σε 12% από 10% που ήταν το α’ εξάμηνο του 2003.

Τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημιές 0,16 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,94 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2003 και ο δείκτης ιδίων προς ξένα κεφάλαια παραμένει όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, υγιής, ίσος με 1,54 στις 30 Ιουνίου 2004.

Σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση, ότι από τον Απρίλιο του 2004, η Ακρίτας έχει εισέλθει στην κερδοφορία, κάτι όμως που οι ζημιές των πρώτων μηνών του έτους δεν επέτρεψαν να απεικονιστεί στα καθαρά αποτελέσματα το α’ εξαμήνου.

Η διοίκηση της Ακρίτας εκτιμά ότι η εξέλιξη των αποτελεσμάτων θα είναι θετική και βελτιούμενη το προσεχές διάστημα, ενώ αποδίδει τα παραπάνω θετικά αποτελέσματα στην αύξηση του μεριδίου της εταιρίας στην αγορά, στην αξιοποίηση των ποιοτικών και κοστολογικών πλεονεκτημάτων των παραγωγικών της εγκαταστάσεων και στη βελτίωση των συνθηκών του κλάδου.

Τέλος, η διοίκηση επισημαίνει ότι αυτή είναι η πρώτη περίοδος που η Ακρίτας θα παρουσιάσει ενοποιημένα αποτελέσματα με τη θυγατρική της ”Αίμος” (EMOS) που δραστηριοποιείται εμπορικά στην Βουλγαρία, με θετικά ήδη αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v