Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλφα Γκρίσιν: Ολοκλήρωση εμπορικού συγκροτήματος

Η Αλφα Γκρίσιν ενημερώνει την ολοκλήρωση της κατασκευής του σύγχρονου οικιστικού και εμπορικού συγκροτήματος με την επωνυμία "GARDEN RESIDENCE", στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Αλφα Γκρίσιν: Ολοκλήρωση εμπορικού συγκροτήματος
Η Αλφα Γκρίσιν ενημερώνει την ολοκλήρωση της κατασκευής του σύγχρονου οικιστικού και εμπορικού συγκροτήματος με την επωνυμία "GARDEN RESIDENCE", στην Κρακοβία της Πολωνίας και την έκδοση της άδειας χρήσης και λειτουργίας αυτού από τις αρμόδιες πολεοδομικές αρχές. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επένδυση του Ομίλου Αλφα Γκρισιν στην Κρακοβία της Πολωνίας, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2006 με την αγορά οικοπέδου 26.900 τμ, σε μια από τις πιο ανερχόμενες εμπορικά περιοχές της Κρακοβίας, από την ALPHA KRAKOW DEVELOPMENT Spzoo, θυγατρική κατά 37% της Αλφα Γκρισιν.
 
Το οικιστικό και εμπορικό συγκροτήμα "GARDEN RESIDENCE", η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε στις αρχές του 2008, αποτελείται απο κτιριακούς χώρους συνολικής επιφάνειας 70.323 τ.μ. όπου στεγάζονται 451 διαμερίσματα, υπόγειοι και επίγειοι χώροι στάθμευσης 474 θέσεων, εμπορικοί χώροι 1.600 τ.μ. και κέντρο fitness/spa 1.900 τ.μ.
 
Στο συγκρότημα έχει, επίσης, κατασκευαστεί εσωτερικός κήπος επιφάνειας 7.000 τ.μ., ο οποίος καθιστά το GARDEN RESIDENCE ως το συγκρότημα με το μεγαλύτερο εσωκλειώμενο κήπο στην Πολωνία.

Σημειώνεται, ότι το συνολικό κόστος της επένδυσης, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την POLBANK EFG (EUROBANK), θα ανέλθει σε 210 εκ Ζλότυ (€ 52 εκ). Την κατασκευή του συγκροτήματος ανέλαβε και υλοποίησε η ΙΝTRACOM CONSTRUCTIONS SA. 

Όπως επισημαίνεται, η εμπορική αποδοχή του συγκροτήματος στην Κρακοβία είναι ιδιαίτερα μεγάλη, παρά το γεγονός ότι η αγορά ακινήτων, μόλις τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να ανακάμπτει, μετά την πίεση των 2 προηγούμενων ετών. Έως τις 30/8 είχε ήδη προπωληθεί περίπου το 35% των διαμερισμάτων, το κέρδος από τα οποία θα λογιστικοποιηθεί με την υπογραφή των τελικών συμβολαίων πώλησης τον προσεχή μήνα. Εντός του 2010-2011 αναμένονται περαιτέρω χρηματοροές από τις παραδόσεις των διαμερισμάτων και την επιτάχυνση των πωλήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Παρθένη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Αλφα Γκρισιν, με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, σε μια περιόδο οικονομικών αναταράξεων και έντονης έλλειψης ρευστότητας, ο όμιλος Αλφα Γκρισιν παραμένει στην τροχιά υλοποίησης του στρατηγικού του σχεδιασμού, με προσεκτικά και σταθερά βήματα, ενισχύοντας την εξωστρέφεια του σε αγορές με υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ως άνω δραστηριότητα στον τομέα ανάπτυξης και αξιοποίησης ακινήτων, δεν αποτελεί τη μόνη σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου Αλφα Γκρισιν στον τομέα ακινήτων. Στην Πολωνία, μια χώρα με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η Αλφα Γκρίσιν συμμετέχει με 25% στην ALPHA MOGILANY DEVELOPMENT Spzoo με έδρα την Κρακοβία, ενώ και σε άλλες χώρες, όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία, οι επενδύσεις του ομίλου βρίσκονται σε φάση ένταξης στο πολεοδομικό σχέδιο ή λήψης άδειας κατασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v