Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΑΣΩ: Πρότυπο ιατρείο διερεύνησης της επιληψίας

Ελπίδα για χιλιάδες επιληπτικούς δημιουργεί η νέα πρωτοποριακή μέθοδος Διεύρυνσης & Χειρουργικής αντιμετώπισης της επιληψίας που εφαρμόζεται στο ΙΑΣΩ General.

ΙΑΣΩ: Πρότυπο ιατρείο διερεύνησης της επιληψίας
Ελπίδα για χιλιάδες επιληπτικούς δημιουργεί η νέα πρωτοποριακή μέθοδος Διεύρυνσης & Χειρουργικής αντιμετώπισης της επιληψίας που εφαρμόζεται στο ΙΑΣΩ General, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα στο Νευρολογικό Τμήμα λειτουργεί Πρότυπο Ιατρείο Διερεύνησης και Χειρουργικής της Επιληψίας βάσει διεθνών προτύπων με εξειδικευμένο προσωπικό από νευρολόγους – επιληπτολόγους, νευροχειρουργούς και ειδικευμένους τεχνικούς, όπου διερευνούν τα διαφορετικά είδη επιληψίας.

Εντοπίζουν τις περιπτώσεις ανθεκτικής στα φάρμακα επιληψίας και διενεργούν τον απαραίτητο έλεγχο, προκειμένου να εντοπισθεί το επιληπτογενές κέντρο και ενδεχομένως να χειρουργηθεί.

Πρόκειται για μια μονάδα, από τις λίγες που ειδικεύονται στην Ευρώπη, στον τομέα αυτό. Διενεργούνται εξετάσεις όπως πολυήμερο video Ηλεκτροεγκεφαλόγραφημα (κριτικό-μεσοκριτικό), λειτουργικές εξετάσεις, όπως κριτικό SPECT, φασματοσκοπία ιπποκάμπων και λειτουργική MRΙ, έτσι ώστε να χαρτογραφούνται με ακρίβεια τόσο η επιληπτογενής ζώνη όσο και τα κέντρα λόγου, μνήμης, κλπ. του εγκεφάλου.

Επίσης για την ασφαλή έκβαση της χειρουργικής επέμβασης, διενεργείται η μέθοδος της φλοιογραφίας εγκεφάλου, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον νευροχειρουργό και τον επιληπτολόγο να καθορίσει τα όρια της επέμβασης.

Το Πρότυπο Ιατρείο Διερεύνησης και Χειρουργικής της Επιληψίας διαθέτει τελευταίου τύπου ηλεκτροεγκεφαλογράφο μακράς καταγραφής έως 128 καναλιών με λήψη video.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v