Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραμολέγκος: Πιέστηκαν στο τρίμηνο τα μεγέθη

Αντιστάσεις σε μια αγορά η οποία μετρά σημαντικές απώλειες φαίνεται να κρατά η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, η οποία κατάφερε στο 9μηνο να ενισχύσει τις πωλήσεις της, αύξηση η οποία ήταν κρότερη κατά το 3ο τρίμηνο.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Καραμολέγκος: Πιέστηκαν στο τρίμηνο τα μεγέθη
Αντιστάσεις σε μια αγορά η οποία μετρά σημαντικές απώλειες φαίνεται να κρατά η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, η οποία κατάφερε στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου να ενισχύσει τις πωλήσεις της, αύξηση πάντως η οποία ήταν σαφώς μικρότερη κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.
 
Από την άλλη πλευρά και σε ότι αφορά στα καθαρά κέρδη αυτά σε επίπεδο ομίλου κινήθηκαν πτωτικά εν αντιθέσεις με αυτά της μητρικής τα οποία στο εννεάμηνο κινήθηκαν ανοδικά.

Συγκεκριμένα και σε ότι αφορά στο εννεάμηνο τόσο οι πωλήσεις της μητρικής όσο και οι πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 5,21% ανερχόμενες στα 39,954 εκατ. ευρώ και 48,874 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Εν αντιθέσει πάντως με το εννεάμηνο η ποσοστιαία αύξηση των πωλήσεων στο τρίτο τρίμηνο περιορίσθηκε στο 3% για τη μητρική με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να διαμορφωθούν στα 13,515 εκατ. ευρώ και κατά 3,51% σε ενοποιημένο επίπεδο ανερχόμενες στα 16,4 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων στο εννεάμηνο αυτά αυξήθηκαν κατά 5,76% σε ενοποιημένο επίπεδο στα 8,043 εκατ. ευρώ και κατά 8,68% σε επίπεδο μητρικής και διαμορφώθηκαν στα 7,072 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά τα καθαρά κέρδη σε επίπεδο μητρικής στο εννεάμηνο ενισχύθηκαν κατά 9,5% και ανήλθαν στα 1,6 εκατ. ευρώ ενώ υποχώρησαν κατά 7,67% στο τρίτο τρίμηνο διαμορφούμενα στα 654.861 ευρώ. Σε επίπεδο ομίλου τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου μειώθηκαν κατά 14,61% στα 923.361 ευρώ ενώ υποχώρησαν κατά 4,37% στο τρίτο τρίμηνο στα 401,425 ευρώ.

Μείωση κατεγράφη στο εννεάμηνο και στο απασχολούμενο προσωπικό τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής.

Συγκεκριμένα ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού στο τέλος της εξεταζόμενης χρονικής περιόδου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο πριν μειώθηκε κατά 2,7% ή 17 θέσεις εργασίας σε επίπεδο ομίλου στα 597 άτομα και κατά 0,77% ή 3 θέσεις εργασίας σε επίπεδο μητρικής στα 384 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v