Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

REDS: Δάνειο 40 εκ. επιταχύνει το έργο της Γυαλού

Με γρηγορότερο ρυθμό θα προχωρήσει το έργο εμπορικού συγκροτήματος στην περιοχή Γυαλού η Reds, καθώς εντός των ημερών θα λάβει το δάνειο των 40 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της επένδυσης.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
REDS: Δάνειο 40 εκ. επιταχύνει το έργο της Γυαλού
Με γρηγορότερο ρυθμό θα προχωρήσει από τις αρχές του νέου έτους το έργο ανέγερσης του εμπορικού συγκροτήματος που ετοιμάζει στην περιοχή Γυαλού η εταιρία Reds, καθώς εντός των προσεχών ημερών η εισηγμένη θα λάβει τελικά το δάνειο των 40 εκατ. ευρώ που έχει αιτηθεί και το οποίο θα χρηματοδοτήσει τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Οι πρώτες εργασίες για την κατασκευή του εμπορικού πάρκου καλύφθηκαν από ίδια κεφάλαια και κυρίως από χρήματα της περυσινής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ, η οποία όμως το τελευταίο διάστημα -εξαιτίας των περιορισμένων οικονομικών της δυνατοτήτων- μείωσε τους ρυθμούς υλοποίησης του project.

Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω επένδυση θα ανέλθει στα 60 εκατ. ευρώ. Η εκταμίευση του δανείου των 40 εκατ. ευρώ αναμένεται να εντατικοποιήσει τις κατασκευαστικές εργασίες, έτσι ώστε να επιτευχτεί ο νέος στόχος της διοίκησης της Reds για άνοιγμα του εμπορικού συγκροτήματος το φθινόπωρο του 2011.

Η εισηγμένη αρχικά υπολόγιζε ότι το εμπορικό πάρκο ήταν δυνατόν να λειτουργήσει την άνοιξη του 2011, αυτό όμως δεν μπορούσε να συμβεί μετά την επιβράδυνση των εργασιών που επέβαλαν η ελλιπής χρηματοδότηση και η γενικότερη οικονομική κρίση.

Έτσι, το χρονοδιάγραμμα αναπροσαρμόστηκε κατά τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Εν τω μεταξύ, η Reds συνεχίζει την προσπάθεια για την εξασφάλιση των εταιριών που θα μισθώσουν τους χώρους του εμπορικού πάρκου.

Ήδη έχει συνάψει συμφωνίες με τις αλυσίδες Jumbo και Carrefour Μαρινόπουλος για το 52% της εκμισθώσιμης επιφάνειας όπως και με μια σειρά εμπορικά σήματα του ομίλου Μαρινόπουλου (Fnac, Marks & Spencer, Gap, Sephora, Grand Optical και Starbucks). Επιπλέον, σύντομα αναμένεται η υπογραφή μισθωτικών συμβολαίων με την Dixons και την Intersport.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τη συμφωνία που έχει συνάψει από το 2007 με τον επενδυτικό οίκο Henderson Global Investors, η εισηγμένη θα του μεταβιβάσει το εμπορικό πάρκο στη Γυαλού έναντι τιμήματος 70 εκατ. ευρώ.

Αυτή η συμφωνία προβλέπει πως η μεταβίβαση θα γίνει λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας του, οπότε με τα νέα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί είναι αμφίβολο αν τελικά η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί εντός του 2011.

Η συγκεκριμένη επένδυση θα είναι η μοναδική που θα απασχολήσει ουσιαστικά τη Reds την επόμενη χρονιά, αφού η επιχείρηση λόγω της κρίσης δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει κάποιο άλλο έργο ούτε εντός ούτε εκτός Ελλάδος.

Ωστόσο, προτίθεται να προωθήσει τις διαδικασίες για την αδειοδότηση του οικιστικού συγκροτήματος που σχεδιάζει να ανεγείρει στην περιοχή της Κάντζας, σε ιδιόκτητο οικόπεδο έξι στρεμμάτων, δίπλα στη βίλα Καμπά.

Αρχικά, η Reds είχε ως πλάνο τη δημιουργία 15 κατοικιών, όμως αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό τους σε 18, με ανάλογη όμως μείωση της επιφάνειας καθεμιάς, προσαρμοζόμενη στη στροφή της αγοράς για μικρότερα σπίτια. Η Reds εντός του 2011 θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την οικοδομική άδεια του έργου, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρήσει σε κατασκευή αν προηγουμένως δεν έχει προπωλήσει σημαντικό αριθμό από αυτές τις κατοικίες. Το ύψος της συγκεκριμένης επένδυσης υπολογίζεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v