Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από τα "ψηλά" ξεκινούν οι περικοπές στον ΟΤΕ

Από τα στελέχη που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία του ΟΤΕ ξεκινά τις περικοπές μπόνους και προνομίων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Από τα ψηλά ξεκινούν οι περικοπές στον ΟΤΕ
Από τα στελέχη που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία του ΟΤΕ ξεκινά τις περικοπές μπόνους και προνομίων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, αφού προηγουμένως περιέκοψε τον δικό του μισθό κατά 15%, απόφαση που χαιρετίστηκε στη γενική συνέλευση των μετόχων, στην έκτακτη γενική συνέλευση της περασμένης εβδομάδας, με εσωτερική επιστολή στα στελέχη του ΟΤΕ, τους ανακοίνωσε ότι "η διοίκηση του ΟΤΕ, λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και την ανάγκη για εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών της εταιρίας μας, αποφάσισε την παύση της ισχύος της επαγγελματικής πιστωτικής κάρτας για χρήση εξόδων προβολής της εταιρίας από την 1η/1/2011".

Στην επιστολή διευκρινίζεται ότι η χρήση της επαγγελματικής πιστωτικής κάρτας θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται μετά την ημερομηνία αυτή μόνο στις περιπτώσεις που θα αναφέρονται σε σχετική εγκύκλιο που θα εκδοθεί για τον σκοπό αυτό.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του ΟΤΕ έκανε γνωστό στους γενικούς διευθυντές και τους βοηθούς γενικούς διευθυντές ότι για την χρονιά που έρχεται δεν θα υπάρχουν μπόνους για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Οι κινήσεις αυτές της διοίκησης του ΟΤΕ έρχονται λίγες μόνο μέρες μετά την τοποθέτηση του κ. Guido Kerkhoff, ο οποίος ζήτησε μείωση των μισθών του προσωπικού του ΟΤΕ, επισημαίνοντας πως το κόστος προσωπικού του ΟΤΕ αποτελεί το 37% του τζίρου της εταιρίας, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με ομοειδής επιχειρήσεις, που έχει ως συνέπεια να πλήττεται σοβαρά η ανταγωνιστικότητα του Οργανισμού.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι αίτημα μείωσης των μισθών του προσωπικού του ΟΤΕ έχει τεθεί και από την πλευρά της κυβέρνησης, στο πλαίσιο επέκτασης και στις εισηγμένες ΔΕΚΟ των περικοπών που έχουν γίνει ήδη στις λοιπές ΔΕΚΟ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v