Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοχάλκο: Στόχος η συγκράτηση κόστους το 2011

Τη συγκράτηση του κόστους παραγωγής, την αποτελεσματική διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης, τη μείωση του κόστους δανεισμού, έχει θέσει ως στόχο για το 2011 ο όμιλος της Βιοχάλκο. Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας.

Βιοχάλκο: Στόχος η συγκράτηση κόστους το 2011
Τη συγκράτηση του κόστους παραγωγής, την αποτελεσματική διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης, τη μείωση του κόστους δανεισμού, έχει θέσει ως στόχο για το 2011 ο όμιλος της Βιοχάλκο. Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας.

Αναλυτικότερα, την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε η ετήσια παρουσίαση της Βιοχάλκο στην ΕΘΕ, στην οποία μεταξύ άλλων αναλύθηκαν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα και οι σημαντικότερες εξελίξεις της χρήσης 2010, η γενικότερη στρατηγική της, καθώς και οι προοπτικές της για το 2011.

Επίσης έγινε συνοπτική αναφορά στο αντικείμενο εργασιών των θυγατρικών εταιριών της Βιοχάλκο, οι οποίες ασχολούνται με την παραγωγή χαλυβουργικών προϊόντων, την επεξεργασία χαλκού και αλουμινίου, την παραγωγή καλωδίων, καθώς και την ανάπτυξη ακινήτων.

Σημειώθηκε επίσης ότι η Βιοχάλκο συμμετέχει σε περισσότερες από 90 εταιρίες, με παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Π.Γ.Δ.Μ., το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία και έχει εμπορική παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες.

Στη συνέχεια της παρουσίασης αναλύθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2010. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Βιοχάλκο για την οικονομική χρήση 2010 ανήλθε σε € 2.958 εκατ., αυξημένος κατά 28,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
 
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 158,6 εκατ. έναντι € 90,9 εκατ., ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων και δικαιωμάτων τρίτων διαμορφώθηκαν σε ζημίες € 28,8 εκατ. έναντι ζημιών € 89,9 εκατ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα τρίτων, ανήλθαν σε ζημίες € 20,9 εκατ. ή €-0,1049 ανά μετοχή, έναντι ζημιών € 76,8 εκατ. ή €-0,3848 ανά μετοχή το 2009.

Όσο αφορά τη Βιοχάλκο, κατά το 2010, τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημίες € 0,6 εκατ., έναντι κερδών € 3,9 εκατ. το 2009. Το αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε ζημία € 0,02 εκατ. ή € -0,0001 ανά μετοχή, έναντι ζημιών € 0,2 εκατ. ή € 0,0010 ανά μετοχή το 2009.

Σημειώνεται ότι τόσο τα ενοποιημένα αποτελέσματα όσο και αυτά της εταιρίας, επιβαρύνθηκαν από την Έκτακτη Εισφορά κοινωνικής ευθύνης Ν.3845/2010, κατά € 3,7 εκατ. και € 0,4 εκατ. αντίστοιχα.

Για το 2011, οι εταιρίες της Βιοχάλκο έχουν θέσει ως στόχους τη συγκράτηση του κόστους παραγωγής, την αποτελεσματική διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης, τη μείωση του κόστους δανεισμού, παράλληλα με την περαιτέρω διεθνοποίησή τους και την ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Τέλος, σημειώθηκε πως συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας των εταιριών της Βιοχάλκο με πιο πρόσφατη την έναρξη λειτουργίας του RIVER WEST, του νέου πρότυπου εμπορικού κέντρου στον Κηφισό με εμβαδόν κτιρίου 20.000 τ.μ.

Μαζί με το κατάστημα ΙΚΕΑ αποτελεί μέρος του ευρύτερου εμπορικού συγκροτήματος RIVER WEST που αξιοποιεί έκταση 59.500 τ.μ. και έχει συνολικό εμβαδόν κτιρίων 45.000 τ.μ. , ενώ διαθέτει δωρεάν χώρο στάθμευσης 2.500 θέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο