Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euromedica:Το Νοέμβριο ξεκινά η κλινική ”Γένεσις”

Το Νοέμβριο ξεκινά η λειτουργία της νέας γυναικολογικής κλινικής ”Γένεσις” του ομίλου Euromedica, ενώ στις 15 Νοεμβρίου η εταιρία συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση για το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Euromedica:Το Νοέμβριο ξεκινά η κλινική ”Γένεσις”
Το Νοέμβριο πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της η νέα γυναικολογική κλινική ”Γένεσις” του ομίλου Euromedica, ο οποίος στη διάρκεια της περιόδου 2001-2004 πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 88 εκατ. ευρώ.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της 15ης Νοεμβρίου θα συζητηθεί το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου Euromedica, το Νοέμβριο θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στη Θεσσαλονίκη, η νέα υπερσύγχρονη μικτή μαιευτική - γυναικολογική - χειρουργική κλινική ”Γένεσις”, συνολικής επένδυσης 30 εκατ. ευρώ, επιδιώκοντας να παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες για την υγεία και τη φροντίδα της γυναίκας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ”Γένεσις” είναι δημιούργημα ομάδας 150 διακεκριμένων γυναικολόγων της Θεσσαλονίκης που συνέπραξαν σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της κλινικής με τον όμιλο της Euromedica. Στο μετοχικό κεφάλαιο της ”Γένεσις” μετέχουν κατά 50% γιατροί και κατά 50% η Euromedica.

Η ”Γένεσις” είναι δυναμικότητας 116 κλινών και αναπτύσσεται σε 18.500 τ.μ., σε οικόπεδο 36 στρεμμάτων στους Ελαιώνες της Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Διαθέτει τμήματα που καλύπτουν κάθε δραστηριότητα της μαιευτικής, γυναικολογίας, της αισθητικής επανορθωτικής χειρουργικής και της γενικής χειρουργικής.

Αναλυτικά, τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι διάγνωσης, θεραπείας, νοσηλείας, αποκατάστασης και επιστημονικής έρευνας, υπερσύγχρονη νεογνολογική μονάδα, μονάδα εντατικής θεραπείας γυναικών και νεογνών, εξοπλισμένα με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα για αποτελεσματική διάγνωση και θεραπεία.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο όμιλος Euromedica αναπτύσσεται δυναμικά σε όλη την Ελλάδα στοχεύοντας στη δημιουργία πανελλήνιου δικτύου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ιατρικής περίθαλψης.

Συγκεκριμένα έχει παρουσία σε 10 νομούς της χώρας, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Δωδεκανήσων, Αττικής, Μαγνησίας, Λάρισας, Κοζάνης και Θεσσαλονίκης.

Διαθέτει 22 διαγνωστικά κέντρα και 14 κλινικές - από αυτές οι 12 λειτουργούν, η μια είναι υπό κατασκευή και η δεύτερη ολοκληρώθηκε πρόσφατα - και απασχολεί συνολικά περισσότερα από 2.000 άτομα ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Η Euromedica υπογραμμίζει ότι η ανοδική πορεία του ομίλου διαφαίνεται από την πορεία των ήδη δημοσιευθέντων οικονομικών της αποτελεσμάτων κατά το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, η θετική εικόνα εκτιμάται ότι θα αποτυπωθεί και στα ετήσια αποτελέσματα για το 2004, καθώς προβλέπεται ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών (συμπεριλαμβανομένης και της Euromedica Κρήτης) να σημειώσει εντυπωσιακή αύξηση 42% σε σχέση με το 2003 και να διαμορφωθεί στα 116 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων προβλέπεται να ανέλθουν στα 13 εκατ. ευρώ, έναντι 8 εκατ. ευρώ του 2003 σημειώνοντας αύξηση 62,6%.

Ο όμιλος Euromedica την περίοδο 2001-2004 επένδυσε περισσότερα από 88 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του πανελληνίου δικτύου του.

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη από κοινού με την ΑΧΟΝ HOLDINGS επενδύθηκαν περισσότερα από 64 εκατ. ευρώ, στη Δυτική Μακεδονία 5 εκατ. ευρώ, στη Θεσσαλία 4 εκατ. ευρώ, στην Αττική 8 εκατ. ευρώ, στα Δωδεκάνησα 5 εκατ. ευρώ και στην Κρήτη περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Euromedica έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της στις 15 Νοεμβρίου με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά υπέρ των παλαιών μετόχων με σκοπό τη χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού της προγράμματος.

Οι νέες επενδύσεις που προγραμματίζονται στο προσεχές μέλλον αφορούν την αποπεράτωση της γενικής κλινικής Ρόδου αλλά και νέες εξαγορές άλλες πόλεις της Ελλάδας.

H Εuromedica σε συνεργασία με γιατρούς -επιδιώκοντας πάντα τη συμμετοχή τους στο Μετοχικό Κεφάλαιο των εταιριών της-, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, στοχεύει στη συνεχή ανάπτυξη του ομίλου, είτε δημιουργώντας νέες κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, είτε εξαγοράζοντας υφιστάμενα κέντρα και κλινικές με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλη την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο