Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Grissin: Την αύξηση κεφαλαίου ενέκρινε η ΓΣ

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την έγκριση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών και την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ενέκρινε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της Alpha Grissin στις 18/7.

Alpha Grissin: Την αύξηση κεφαλαίου ενέκρινε η ΓΣ
Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την έγκριση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών και την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ενέκρινε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της Alpha Grissin στις 18/7. 

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων συζητήθηκαν και ελήφθησαν ομόφωνα αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως:

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα απαρτίζεται από 9 μέλη :

1. Νικόλαος Χ. Κακούσιος,
2. Αλιόσσα Β. Γκρίσιν,
3. Todorov Todor
4. Δημήτριος Γ. Παρθένης,
5. Μάριος Μ. Καπενεκάκης,
6. Ευαγγελία Ε. Ρούσσου,
7. Δημήτριος Χ. Κλώνης,
8. Δημήτριος Ο. Παπακωνσταντίνου,
9. - Σταύρος Α. Τσουκαντάς

Στη συνέχεια η ΓΣ όρισε τους εκ των μελών Δημήτριο Ο. Παπακωνσταντίνου και Σταύρο Α. Τσουκαντά ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη αυτού.

Η θητεία των μελών του νέου ΔΣ θα είναι πενταετής, ήτοι μέχρι 18/07/2016. 

Επιπλέον το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα: 

1.Νικόλαος Χ. Κακούσιος , Πρόεδρος, εκτελεστικό μέλος
2.Αλιόσσα Β. Γκρίσιν , Αντιπρόεδρος , εκτελεστικό μέλος
3.Δημήτριος Γ. Παρθένης , Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
4.Μάριος Μ. Καπενεκάκης , εκτελεστικό μέλος
5.Ευαγγελία Ε. Ρούσσου, εκτελεστικό μέλος
6.Todor Todorov, μη εκτελεστικό μέλος
7.Δημήτριος Χ. Κλώνης, μη εκτελεστικό μέλος
8.Δημήτριος Ο. Παπακωνσταντίνου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
9.Σταύρος Α. Τσουκαντάς, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος 
 
Παράλληλα,  η ΓΣ ενέκρινε ομόφωνα την αγορά από την εταιρεία δικών της μετοχών, μέσω του χρηματιστηρίου και έως του προβλεπόμενου εκ του νόμου ποσοστού 10% του συνόλου των μετόχων της εταιρείας.

Ως κατώτατη τιμή αγοράς, ορίσθηκε το ποσό των 0,30 ευρώ ανά μετοχή και ως ανώτατη το ποσό των 1,50 ευρώ ανά μετοχή. Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών ανέρχεται σε ένα (1) έτος (έως και την 18/07/2012). 

Επιπλέον η ΓΣ αποφάσισε ομόφωνα την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου για κάλυψη των συσσωρευμένων ζημιών κατά ποσό  € 2.234.500,00 με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από € 0,60 ανά μετοχή σε € 0,40 ανά μετοχή.

Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας το οποίο ανέρχεται σε  €6.703.500,00 διαιρούμενο σε 11.172.500 μετοχές αξίας € 0,60 θα ανέρχεται πλέον σε € 4.469.000,00 διαιρούμενο σε 11.172.500 μετοχές αξίας € 0,40.

Ακολούθως η ΓΣ αποφάσισε ομοφώνως την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με καταβολή μετρητών ύψους € 2.234.500 με την έκδοση 5.586.250 νέων κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,40 εκάστη, με τιμή διάθεσης €0,40 η κάθε μία, η οποία θα δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή, ονομαστικής αξίας €0,40 εκάστη για κάθε 2 παλαιές κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,40 εκάστη.

Επίσης η ΓΣ συνέλευση αποφάσισε τα κεφάλαια που θα αντληθούν, να διατεθούν στο σύνολο τους (αφαιρούμενων των εξόδων έκδοσης), για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της Εταιρίας, προκειμένου η μετοχή της Εταιρίας να επανέλθει σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης, εφόσον θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται στην σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.6 ?αρ. 5 του κανονισμού του ΧΑ.

Σημειωτέον ότι όλοι πλην ενός οι βασικοί μέτοχοι της Εταιρείας δήλωσαν προς τη Γενική Συνέλευση ότι δεν επιθυμούν να ασκήσουν τα δικαιώματα προτίμησης και να συμμετάσχουν στην επικείμενη αύξηση αλλά προτίθενται να διατηρήσουν όλες τις υφιστάμενες μετοχές τους για έξι μήνες μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Ο κ. Νικόλαος Κακούσιος δήλωσε προς τη Γενική Συνέλευση ότι επιθυμεί να ασκήσει τα δικαιώματα προτίμησης περιορισμένα και να συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση ήτοι να ασκήσει τα δικαιώματα προτίμησης και να αποκτήσει εκατό χιλιάδες νέες μετοχές (100.000) που αντιστοιχούν σε διακόσιες χιλιάδες παλαιές μετοχές (200.000) και ότι προτίθεται να διατηρήσει όλες τις υφιστάμενες και νέοαποκτηθείσες μετοχές του για έξι μήνες μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Στους παλαιούς μετόχους που θα ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα προτίμησής τους αποφασίζεται ότι παρέχεται δικαίωμα προεγγραφής για την επιπλέον απόκτηση αδιάθετων μετοχών στην ως ανωτέρω ορισθείσα τιμή διάθεσης, χωρίς περιορισμό ανώτατου αριθμού μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v