Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίλεκτος: Γιατί διεκδικεί την ΕΒΖ

Η αξιοποίηση της αγροτικής παραγωγής και από ένα άλλον τομέα πέραν αυτού του βάμβακος, είναι οι λόγοι για τους οποίους η Επίλεκτος εξεδήλωσε αρχικό ενδιαφέρον προκειμένου να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της ΕΒΖ.

Επίλεκτος: Γιατί διεκδικεί την ΕΒΖ
Η αξιοποίηση της αγροτικής παραγωγής και από ένα άλλον τομέα πέραν αυτού του βάμβακος, καθώς και η περαιτέρω διείσδυση της εταιρείας στο χώρο των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, είναι οι λόγοι για τους οποίους η Επίλεκτος εξεδήλωσε αρχικό ενδιαφέρον προκειμένου να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, τα στελέχη της εισηγμένης γνωρίζουν εδώ και πολλές δεκαετίες τα πράγματα στον αγροτικό χώρο, μέσα από τη δραστηριοποίηση τους στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας (βαμβάκι).

Έτσι, αν τελικά καταφέρει να αποκτήσει και την ΕΒΖ, η Επίλεκτος θα μπορέσει να συμβάλλει στην εκμετάλλευση και επεξεργασία της αγροτικής παραγωγής, μέσα από ένα διαφορετικό πεδίο, αυτό της τευτλοκαλλιέργειας.

Παράλληλα, γνωστό είναι το ενδιαφέρον της Επιλέκτου και για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, καθώς έχει ήδη ολοκληρώσει φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 10 MW. Μέσα από μια πιθανή απόκτηση της ΕΒΖ θα μπορούσε να διευρύνει σημαντικά την παρουσία της στη συγκεκριμένη αγορά, με πιθανότερη επιλογή τα βιοκαύσιμα.

Κύκλοι της αγοράς, υποστηρίζουν πως η Επίλεκτος έχει εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση της επένδυσης στην ΕΒΖ και πως οι μελλοντικές της κινήσεις θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις που τελικά θα εκφράσει επισήμως η πωλήτρια ΑΤΕ Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v