Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβροφάρμα: Υποχώρηση κερδών στον όμιλο

Υποχώρηση κερδών στον όμιλο και υποχώρηση ζημιών στη μητρική παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Εβροφάρμα στο εννεάμηνο του 2011, σε σύγκριση με το 9μηνο του 2010. Αύξηση στον κύκλο εργασιών.

Εβροφάρμα: Υποχώρηση κερδών στον όμιλο
Υποχώρηση κερδών στον όμιλο και υποχώρηση ζημιών στη μητρική παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Εβροφάρμα στο εννεάμηνο του 2011, σε σύγκριση με το 9μηνο του 2010. Αύξηση στον κύκλο εργασιών.

Συγκεκριμένα, ο εταιρικός κύκλος εργασιών ανήλθε σε 22.733 χιλ. έναντι 21.147 χιλ. της περσινής περιόδου αντίστοιχα και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 22.829χιλ. έναντι 21.013 χιλ. της περσινής περιόδου. Δηλαδή, αυξήθηκε κατά 7,5% ο εταιρικός και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 8,64%.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του ομίλου ανήλθαν σε 249 χιλ. έναντι 451 χιλ. της περσινής περιόδου και τα εταιρικά ανήλθαν σε 129 χιλ. έναντι 91 χιλ. της περσινής περιόδου.

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 68 χιλ. έναντι 88 χιλ της περσινής περιόδου (-22,7%).

Το αποτέλεσμα μετά φόρων της εταιρίας είναι 6 χιλ. ζημιές, έναντι ζημιών 164 χιλ. της περσινής περιόδου.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 2.448 χιλ. και τα εταιρικά σε 2.078 χιλ, έναντι 1.680 χιλ. και 1.744 χιλ. της περσινής περιόδου αντίστοιχα.

Σημειώνεται, ότι η διοίκηση της εταιρίας αξιολογεί θετικά την εξέλιξη των μεγεθών, την στιγμή που ο ανθεκτικός κλάδος των γαλακτοκομικών βρίσκεται σε ύφεση της τάξης 7% & ταυτόχρονα, όταν η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση του ελληνικού κράτους επηρεάζει δυσμενώς την επιχειρηματικότητα.

Οι πωλήσεις επηρεάστηκαν θετικά κυρίως από την αύξηση των εξαγωγών στραγγιστής γιαούρτης, τυρί φέτα ΠΟΠ και βιολογική φέτα ΠΟΠ.

Ολοκληρώθηκαν επίσης οι επενδύσεις του ομίλου (ενταγμένες στον αναπτυξιακό νόμο) και αναμένεται επιχορήγηση ύψους περίπου 1,35 εκ. ευρώ .Συγκεκριμένα εκσυγχρονίστηκε και επεκτάθηκε το εργοστάσιο στο Διδυμότειχο και εγκαταστάθηκαν νέες γραμμές συσκευασίας που βοηθούν σημαντικά στις εξαγωγές των προϊόντων.

Επίσης στον πρωτογενή τομέα η θυγατρική Campus A.Ε μέσο των καινοτόμων επενδύσεων δημιούργησε υψηλού επιπέδου συνθήκες ευζωίας των αγελάδων. Τα δε ποιοτικά χαρακτηριστικά (σωματικά κύτταρα ,ολικά μικρόβια, πρωτεΐνες, λίπος κλπ) του παραγόμενου γάλακτος το κατατάσσουν στην ανώτερη ποιοτική βαθμίδα, η δε παραγόμενη ποσότητα αγγίζει το 1,5% της συνολικής ελληνικής παραγωγής αγελαδινού γάλακτος και ταυτόχρονα καλύπτει περίπου το 40% των αναγκών της Εβροφάρμα στο αγελαδινό γάλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v