Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίλεκτος: Τι «βλέπει» για κλωστές, ενέργεια

«Πιστεύουμε πως τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα σε ένα χρόνο από σήμερα για την αγορά, αλλά ελπίζω πως θα είναι θετικότερα για την Επίλεκτος», υποστηρίζει ο επικεφαλής της εισηγμένης Ευριπίδης Δοντάς.

Επίλεκτος: Τι «βλέπει» για κλωστές, ενέργεια
«Πιστεύουμε πως τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα σε ένα χρόνο από σήμερα για την αγορά, αλλά ελπίζω πως θα είναι θετικότερα για την Επίλεκτος».

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας κ. Ευριπίδης Δοντάς στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, την Παρασκευή.

Σε ότι αφορά τον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο, θα γίνουν και φέτος κινήσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας και τον περιορισμό του κόστους (μεταξύ άλλων αποφασίστηκε και η μείωση των αμοιβών του management κατά 20%, περά από ένα άλλο -20% κατά την περυσινή χρήση).

Η διοίκηση της εταιρείας ανέπτυξε μεν τις υπάρχουσες δυσκολίες στον κλάδο, αλλά επίσης εξέφρασε την πίστη της στην ικανότητα των στελεχών και την τεχνογνωσία της εισηγμένης να διατηρήσουν και να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

«Ο τρόπος για να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία είναι η παραγωγή και η μεταποίηση ιδίως όσων κλάδων χρησιμοποιούν εγχώριες πρώτες ύλες. Τέτοιος κλάδος είναι ο κλωστοϋφαντουργικός. Δυστυχώς, αυτό δεν το έχουν καταλάβει εδώ και δεκαετίες οι κυβερνώντες. Το πρόβλημα της κλωστοϋφαντουργικής μας δραστηριότητας δεν είναι ότι είναι ακριβή, αλλά το ότι έχει να ανταγωνιστεί το κράτος και το νόμισμα.

Εμείς στηρίζουμε τη δραστηριότητά μας και πιστεύουμε ότι σύντομα θα δικαιωθούμε. Αποτελούμε τη μεγαλύτερη μονάδα του κλάδου στην Ευρώπη, χωρίς να έχουμε σε καμιά περίπτωση μειώσει τις δυνάμεις μας κατά τα τελευταία χρόνια», σημειώθηκε χαρακτηριστικά.

Στον τομέα της ενέργειας, η διοίκηση αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 10 MW, του οποίου «οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές και καλύτερες των προσδοκιών». Στην υψηλή αποδοτικότητα του, μεγαλύτερου στην Ελλάδα, φωτοβολταϊκού πάρκου, θα συμβάλει θετικά και η πρόσφατη έγκριση για υπαγωγή του στον επενδυτικό νόμο, με επιδότηση 30% ή αλλιώς 7,5 εκατ. ευρώ.

Πέραν αυτού, υπάρχουν και άλλα σχέδια ανάπτυξης στο χώρο της ενέργειας, όπως για παράδειγμα στο βιοαέριο όπου μέσα στο 2012 αναμένεται να ξεκινήσει η σχετική επένδυση στα Φάρσαλα. Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα ενεργειακά projects, καθώς εξετάζονται συνεργασίες που είναι σε πρώιμο στάδιο.

Η διεκδίκηση της EΒΖ

Η Επίλεκτος συγκαταλέγεται στους διεκδικητές του 82,3% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

«Πιστεύουμε ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δεν είναι απλά μια εταιρεία, αλλά ένα κεφάλαιο της ελληνικής βιομηχανίας. Σκοπεύουμε να διευρύνουμε το αντικείμενο εργασιών της ΕΒΖ, έχουμε συγκεκριμένο Business Plan και είμαστε δεκτικοί σε συνεργασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευριπίδης Δοντάς.

Λόγω της συμμετοχής της Επίλεκτος στη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία, η γενική συνέλευση της Παρασκευής ψήφισε την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v