Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπουτάρης: Με 68% η Scottish & Newcastle στη Μύθος

Την πρόθεσή της να αγοράσει επιπλέον ποσοστό της τάξης του 21,5% στη ”Μύθος Ζυθοποιία” από την Μπουτάρης Holding γνωστοποίησε η Scottish & Newcastle, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε το euro2day.gr. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας. Το τίμημα. Οι προοπτικές.

Μπουτάρης: Με 68% η Scottish & Newcastle στη Μύθος
Την πρόθεσή της να αγοράσει επιπλέον ποσοστό της τάξης του 21,5% στη ”Μύθος Ζυθοποιία” από την Μπουτάρης Holding, γνωστοποίησε η Scottish & Newcastle, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το euro2day.gr.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο AFX News και παράλληλα, ανακοίνωσε η Μπουτάρης, το τίμημα της εξαγοράς του επιπλέον ποσοστού, ανέρχεται σε 8,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,8 είναι σε ρευστό, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 3,6 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί εντός της επόμενης 3ετίας, και είναι συνάρτηση της αύξησης των πωλήσεων της Μύθος Ζυθοποιία (μέθοδος ”earn out”).

Ταυτόχρονα η Μπουτάρης Holding συμφώνησε την απόκτηση της συμμετοχής στη Μύθος Ζυθοποιία των Τραπεζών ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΑLPHA, συνολικού ποσοστού 7,07%, έναντι 1,88 εκατ. ευρώ.

Μετά το deal, η Scottish & Newcastle θα κατέχει το 68% της ”Μύθος”, ενώ η Μπουτάρης θα διατηρήσει στην κατοχή της το υπόλοιπο 32%.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η μεταβίβαση, προς την Scottish & Newcastle Plc, των ομολογιών της Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε. που κατείχε η Μπουτάρη Holding Α.Ε., έναντι του ποσού 4,4 εκ.

Μετά τη συμφωνία ο κ. Κωνσταντίνος Σ. Μπουτάρης αναλαμβάνει Πρόεδρος της Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε. και ο κ. Γιάννης Καμβυσέλης αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο κ. Κωνσταντίνος Σ. Μπουτάρης, Πρόεδρος της Μπουτάρη Holding Α.Ε. δήλωσε ότι ”η συμφωνία αυτή εξασφαλίζει τη συνεχή και απρόσκοπτη ανάπτυξη της Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε., τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη της Scottish & Newcastle Plc. Ταυτόχρονα, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που έχει ο Όμιλος Μπουτάρη στην επένδυσή του στο χώρο της μπύρας και στις δυνατότητες της μάρκας ”Μύθος”.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Πρόεδρος της Ευρώπης της Scottish & Newcastle Plc κ. John Nicolson ανέφερε: ”Η αύξησή μας στη συμμετοχή της Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε. αντικατοπτρίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στην ελληνική αγορά. Σκοπός μας είναι να ενδυναμώσουμε τη θέση μας σαν Νο 2 στην αγορά, επικεντρώνοντας την προσοχή μας γύρω από τη μάρκα ”Μύθος” και το διεθνές portfolio της Scottish & Newcastle Plc. Η ανάθεση της Γενικής Διεύθυνσης στον κ. Γιάννη Καμβυσέλη, ο οποίος έχει ευρεία εμπειρία σε αρκετές διεθνείς αγορές ποτών, ενδυναμώνει την διευθυντική μας ομάδα. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης δέχθηκε να είναι Πρόεδρος της Εταιρίας. Η εμπειρία του και οι γνώσεις του για την ελληνική αγορά θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v