Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλφα Γκρίσιν: Αλλαγή χρήσης των κεφαλαίων της ΑΜΚ

Την αλλαγή στη χρήση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν στο πλαίσιο της ΑΜΚ, την αγορά ιδίων μετοχών καθώς και την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου ενέκρινε η Γ.Σ. της Άλφα Γκρίσιν.

Άλφα Γκρίσιν: Αλλαγή χρήσης των κεφαλαίων της ΑΜΚ
Την αλλαγή στη χρήση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν στο πλαίσιο της ΑΜΚ, την αγορά ιδίων μετοχών καθώς και την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου ενέκρινε η Γ.Σ. της Αλφα Γκρισιν.

Ειδικότερα, η Γ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την αλλαγή στη χρήση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά, η οποία είχε αποφασιστεί στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στις 18/7/2011.

Ποσό ύψους 296.500,00 ευρώ αποφασίστηκε να μεταφερθεί από την εξυπηρέτηση των βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων της εταιρίας προς ενίσχυση του Κεφαλαίου Κίνησης, το οποίο θα διαμορφωθεί πλέον στο ποσό των 450.866,25 ευρώ.

Παράλληλα, η Γ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την αγορά από την εταιρία δικών της μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει, μέσω του χρηματιστηρίου και έως του προβλεπόμενου εκ του νόμου ποσοστού 10% του συνόλου των μετόχων της εταιρείας.

Ως κατώτατη τιμή αγοράς ορίσθηκε το ποσό του 0,20 ευρώ ανά μετοχή και ως ανώτατη το ποσό του 1,20 ευρώ ανά μετοχή. Το δε χρονικό διάστημα υλοποίησης του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών θα διαρκέσει έως και τις 30/6/2013. Το Δ.Σ. εξουσιοδοτήθηκε να ρυθμίσει περαιτέρω τους ειδικούς όρους και τις σχετικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή του ανωτέρου προγράμματος.

Η απόφαση της προηγούμενης από 18/7/2011 τακτικής γενικής συνέλευσης που ενέκρινε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ένα έτος, δέον να παύσει να ισχύει ενόψει της νέας εξουσιοδοτήσεως.

Τέλος, η Γ.Σ. της εταιρίας αποφάσισε ομόφωνα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα απαρτίζεται από 8 μέλη και εξέλεξε τα κάτωθι μέλη:

1. Νικόλαος Χ. Κακούσιος,
2. Αλιόσσα Β. Γκρίσιν,
3. Δημήτριος Γ. Παρθένης,
4. Μάριος Μ. Καπενεκάκης,
5. Ευαγγελία Ε. Ρούσσου,
6. Δημήτριος Χ. Κλώνης,
7. Δημήτριος Ο. Παπακωνσταντίνου,
8. Σταύρος Α. Τσουκαντάς

Στη συνέχεια η Γ.Σ. όρισε τους εκ των μελών Δημήτριο Ο. Παπακωνσταντίνου και Σταύρο Α. Τσουκαντά ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη αυτού.

Η θητεία των μελών του νέου Δ.Σ. θα είναι πενταετής, ήτοι μέχρι τις 29/5/2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v