Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚΕ (President): Επιστροφή κεφαλαίου μαμούθ

Την απόφαση για επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της ύψους 1,46 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή ποσού άνω των 12 εκατ. ευρώ, αλλά και μερίσματος 0,15 ευρώ αποφάσισε η σημερινή τακτική Γ.Σ. της ΓΕΚΕ (ξενοδοχείο President).

ΓΕΚΕ (President): Επιστροφή κεφαλαίου μαμούθ
Την απόφαση για επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της ύψους 1,46 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή ποσού άνω των 12 εκατ. ευρώ, αποφάσισε η σημερινή τακτική γενική συνέλευση της ΓΕΚΕ (ξενοδοχείο President).

Επίσης, πέραν αυτής της επιστροφής κεφαλαίου, οι μέτοχοι θα εισπράξουν και μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή μείον την αντίστοιχη παρακρατούμενη φορολογία.

Μετά τη παρακράτηση φόρου ποσοστού 25% το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,1125 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του μερίσματος χρήσης 2011 είναι οι κ.κ. μέτοχοι, κάτοχοι μετοχών της εταιρίας  που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του ΣΑΤ την 8η Ιουνίου 2012 (Record Date).

Από την 06η Ιουνίου 2012 οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος χρήσεως 2011.

Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13η Ιουνίου 2012 και θα πραγματοποιηθεί μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς .

Η κίνηση για τόσο μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου είναι αποτέλεσμα της ανησυχίας που έχει υπάρξει για τις γενικότερες εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και ειδικότερα στον ξενοδοχειακό κλάδο της Αττικής.

Τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου ήταν ιδιαίτερα ανοδικά και αυτό οφειλόταν στη συμφωνία της εταιρίας με τη λιβυκή πρεσβεία για φιλοξενία Λίβυων πολιτών.

Ωστόσο, η συμφωνία αυτή διεκόπη στο τέλος Μαρτίου μετά από ενέργειες της εταιρίας, καθώς εκτίμησε ότι δεν θα υπήρχε διαβεβαίωση είσπραξης μελλοντικών απαιτήσεων.

Η διακοπή αυτή αποσόβησε μεν ζημίες για τη ΓΕΚΕ, ωστόσο μείωσε δραματικά τη μέση πληρότητα του ξενοδοχείου. Έτσι, σε αντίθεση με την περσινή πληρότητα του 67%, φέτος είναι αμφίβολο εάν αυτή θα φτάσει το 45%.

Για τον λόγο αυτόν, η διοίκηση της εταιρίας εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τη λειτουργία κάποιων ορόφων του ξενοδοχείου μέσα στο καλοκαίρι, με στόχο τη μείωση του κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v