Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DIONIC: Τι «παίζει» με το δανεισμό του Ομίλου

Διεξήχθη τελικά χθες η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της DIONIC, η οποία είχε αναβληθεί την 30ή Ιουνίου μετά από αναιτιολόγητο αίτημα μετόχων που κατέχουν το 6% περίπου του συνόλου της εταιρείας.

DIONIC: Τι «παίζει» με το δανεισμό του Ομίλου
Διεξήχθη τελικά χθες η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Dionic, η οποία είχε αναβληθεί την 30ή Ιουνίου μετά από αναιτιολόγητο αίτημα μετόχων που κατέχουν το 6% περίπου του συνόλου της εταιρείας.

Η ομάδα των μετόχων αυτών ανέφερε χθες πως η αναβολή που είχε ζητήσει σχετιζόταν με ορισμένα ζητήματα που ήθελε να μελετήσει και δεν… πρόφταινε να εξετάσει μέσα σε λίγες ημέρες. «Θέλαμε να ζητήσουμε κάποιες διευκρινίσεις. Όχι τίποτε σοβαρό», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ωστόσο ερώτημα είναι το γεγονός γιατί δεν είχαν ζητηθεί οι διευκρινίσεις αυτές εγκαίρως και επισήμως ούτε στη γενική συνέλευση της 30ής Ιουνίου, αλλά ούτε και στη χθεσινή (16 Ιουλίου).

Πάντως, η πλευρά της μειοψηφίας έθεσε άτυπα τα ερωτήματα των υψηλών επισφαλειών, των απομειώσεων στα αποθέματα και το αν εισπράχθηκαν τα ποσά από τις πωλήσεις ιδίων μετοχών.

Η διοίκηση της Dionic έδωσε τις σχετικές απαντήσεις και τελικά οι κάτοχοι του 6%: α) δεν ενέκριναν τις λογιστικές καταστάσεις του 2011, β) ζήτησαν την εκπροσώπησή τους με δύο μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Κατά τα λοιπά, η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε:

• Την ακύρωση των ιδίων μετοχών της εταιρείας, που ανέρχονται στο 0,41% του συνόλου.

• Τη δυνατότητα μετατροπής των όρων του ομολογιακού δανείου που έχει συναφθεί με την Alpha Bank και έληξε στις 28 Ιουνίου. Στην πράξη, θα αποφασιστεί η παράταση του υπάρχοντος δανείου έως και το τέλος του έτους, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι συζητήσεις της Dionic με το σύνολο των πιστωτριών τραπεζών για την αναχρηματοδότηση (επιμήκυνση) των υποχρεώσεών της. Η διοίκηση εκτιμά ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις θα είναι επιτυχείς και πως η εταιρεία θα συνεχίσει να εκτελεί απρόσκοπτα τις δραστηριότητές της.

• Έγιναν αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ. με αποχώρηση του μη εκτελεστικού προέδρου κ. Μεσημέρη προκειμένου να αναλάβει τη θέση του νομικού συμβούλου της Dionic. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο κ. Θωμάς Ρούμπας θα αναλάβει τον ρόλο του εκτελεστικού προέδρου και θα υπάρξει επίσης ενίσχυση στο management team.

Κατά τα λοιπά, ο διευθύνων σύμβουλος της Dionic Θωμάς Ρούμπας χαρακτήρισε το 2012 πολύ δύσκολη χρονιά, με την ύφεση να μη φαίνεται ότι θα αποκλιμακωθεί, κι εστίασε στο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης του ομίλου με αιχμή τις υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v