Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίλεκτος: Στα 7,4 εκατ. οι ετήσιες ζημίες

Κύκλο εργασιών 35,5 εκατ. ευρώ (έναντι 42,3 εκατ.) και ζημίες 7,4 εκατ. (έναντι 2,4 εκατ.) σημείωσε η Επίλεκτος κατά την οικονομική χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2012.

Επίλεκτος: Στα 7,4 εκατ. οι ετήσιες ζημίες
Κύκλο εργασιών 35,5 εκατ. ευρώ (έναντι 42,3 εκατ.) και ζημίες 7,4 εκατ. (έναντι 2,4 εκατ.) σημείωσε η Επίλεκτος κατά την οικονομική χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2012.

Η μείωση του κύκλου εργασιών (παρά τα αυξημένα έσοδα από την ενέργεια) προέρχεται από την κλωστοϋφαντουργική δραστηριότητα και αποδίδεται στις μειωμένες τιμές του νήματος και στην προσπάθεια αποφυγής επισφαλειών. Πάντως, για μια ακόμη χρονιά, η μεγάλη πλειονότητα του κύκλου εργασιών κατευθύνθηκε στις αγορές του εξωτερικού (άνω του 80%).

Η άνοδος των ζημιών οφείλεται στην υποχώρηση των πωλήσεων, στις αυξημένες τιμές ενέργειας, στην πορεία των επιτοκίων, κ.λπ.

Στον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, «η διαφαινόμενη αύξηση των τιμών πώλησης των προϊόντων και η αλλαγή ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου, προς το παρόν δεν εξισορροπεί πλήρως το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής των προϊόντων, λόγω των υψηλών εργοδοτικών εισφορών, της αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, της αύξησης των έμμεσων φόρων, κ.λπ».

Επίσης, σύμφωνα πάντοτε με την εταιρεία, εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα το κόστος της πρώτης ύλης αλλά και οι τιμές του ανταγωνισμού στην πώληση προϊόντων κλωστηρίου (τρίτες χώρες), η πολιτική χρηματοδότησης των τραπεζών προς τις επιχειρήσεις και η πρόθεση της πολιτείας για στήριξη των ακόμη ζωντανών, παραγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων, που πρέπει άμεσα να υποστηριχτεί με αποφάσεις και μέτρα, θα βοηθήσουν στο να επανέλθει η κλωστοϋφαντουργία σε θετικά αποτελέσματα. Η αναδιάρθρωση των οργανωτικών και λειτουργικών δομών της εταιρείας έχει ολοκληρωθεί.

Σε ότι αφορά τώρα τον κλάδο της ενέργειας, η διοίκηση εκτιμά ότι «η λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου η θα εξασφαλίζει στον Όμιλο τα επόμενα χρόνια επαρκή κεφάλαια για επέκταση».

Ο Όμιλος έχει λάβει περαιτέρω άδειες παραγωγής για ηλεκτρική ενέργεια από βιοαέριο και βιομάζα, με τη διοίκηση να έχει στόχο την άμεση υλοποίηση των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, εξετάζει την εξαγορά αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα και ταυτόχρονα το ενδεχόμενο στρατηγικής συνεργασίας για την ανάπτυξη νέων έργων που θα δώσουν στον Όμιλο ισχυρό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v