Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιβάνης:Σε διαπραγμάτευσεις με τράπεζες

Το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Λιβάνης ανέρχεται έως 30/11 στο ποσό των €392 χιλ.

Λιβάνης:Σε διαπραγμάτευσεις με τράπεζες
Η εταιρία Λιβάνης απαντώντας σε επιστολές της Ε.Κ. ενημερώνει τα εξής:

α) το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ανέρχεται έως 30/11 στο ποσό των €392 χιλ. και αφορά αποκλειστικά την πληρωμή δόσεων κεφαλαίου μακροπρόθεσμων δανείων της Γενικής Τράπεζας. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 2,5% επί των Ιδίων Κεφαλαίων του ομίλου.

β) η εταιρεία στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων με τις παρακάτω δανείστριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού έχει υποβάλλει συγκεκριμένα αιτήματα προς αυτές από τα οποία:

- για το ομολογιακό της Εθνικής Τράπεζας έχει συμφωνηθεί μία διετής περίοδος χάριτος σχετικά με την καταβολή των δόσεων κεφαλαίου, ενώ η καταβολή των τόκων πραγματοποιείται βάση της αρχικής συμφωνίας

- για το ομολογιακό και το μακροπρόθεσμο της Γενικής Τράπεζας η εταιρεία έχει αιτηθεί δεκαετή επιμήκυνση με ταυτόχρονη αρχική, διετή , έντοκη περίοδο χάριτος. Η εταιρεία έχει προβεί στην πληρωμή των τόκων και έχει καθυστερήσει την πληρωμή των δόσεων κεφαλαίου αποβλέποντας σε θετική απάντηση του αιτήματος. Γραπτή απάντηση εκ μέρους της Γενικής Τράπεζας δεν έχει ακόμα υπάρξει ωστόσο θεωρούμε ότι εντός του α΄ τριμήνου του 2013 θα έχει σημειωθεί εξέλιξη επί του θέματος

γ) δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας άλλο γεγονός που κρίνουμε σημαντικό ως δυνάμενο να επηρεάσει δυσμενώς την περιουσιακή και οικονομική διάρθρωση του ομίλου μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v