Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Medicon: Απορροφά τη Medicon E.Π.Ε

Τη συγχώνευση με απορρόφηση της Medicon Ε.Π.Ε από την Medicon Hellas αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των εν λόγω εταιριών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Medicon: Απορροφά τη Medicon E.Π.Ε
Τη συγχώνευση με απορρόφηση της Medicon Ε.Π.Ε από την Medicon Hellas αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των εν λόγω εταιριών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας MEDICON HELLAS A.E. και η Διοίκηση της εταιρίας MEDICON E.Π.Ε μετά την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των εταίρων της MEDICON E.Π.Ε. επιθυμούν να ανακοινώσουν, ότι στις από 19/12/2012 συνεδριάσεις τους αποφάσισαν να προτείνουν προς τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων/ εταίρων τους τη συγχώνευση τους, με απορρόφηση από την MEDICON HELLAS Α.Ε. της MEDICON Ε.Π.Ε.

Σύμφωνα με την παρούσα πρόταση των Διοικήσεων προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Μετόχων/ Εταίρων των ανωτέρω εταιριών και με δεδομένα ότι η MEDICON HELLAS Α.Ε. συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της MEDICON Ε.Π.Ε. με ποσοστό 42,36%, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας που θα προκύψει και μετά τις ακυρώσεις μετοχών εξ' συγχύσεως και της αύξησης με μετρητά ύψους 583,52 ευρώ, λόγω στρογγυλοποίησης, θα ανέλθει σε 6.983.600,00 ευρώ, διαιρούμενο σε 4.420.000,00 μετοχές ονομαστικής αξίας 1,58 ευρώ έκαστη.
 
Οι εταίροι της MEDICON Ε.Π.Ε. θα ανταλλάξουν κάθε εταιρικό τους μερίδιο με 3,316623155 μετοχές της MEDICON HELLAS A.E..

Οι Διοικήσεις των εταιρειών αποφάσισαν επίσης, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, να ορίσουν τον ανεξάρτητο από τις συγχωνευόμενες εταιρείες Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή κ. Παναγιώτη Βρουστούρη, μέλος του ελεγκτικού οίκου ΕΝΕΛ-ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την αποτίμηση των συγχωνευόμενων εταιριών και την γνωμοδότηση επί του εύλογου και λογικού της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών που θα προταθεί σε προσεχείς Γενικές Συνελεύσεις των συγχωνευόμενων εταιρειών.

Κατά τις ως άνω συνεδριάσεις αποφασίστηκε επίσης η έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης με ημερομηνία κατάρτισης Ισολογισμού Μετασχηματισμού την 31/12/2012 και ορίστηκε o Ορκωτός Ελεγκτής – Λογιστής ο κ. Γεώργιος Ι. Βαρθαλίτης, μέλος της ελεγκτικής εταιρείας BAKER TILLY HELLAS A.E, για την διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των συγχωνευόμενων εταιρειών.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα ανωτέρω καθώς και ο σκοπούμενος εταιρικός μετασχηματισμός εν γένει τελούν υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των συγχωνευόμενων εταιρειών και την προϋπόθεση χορηγήσεως, των κατά το νόμο προβλεπόμενων αδειών ή εγκρίσεων των αρμοδίων Αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v