Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίλεκτος: Έμφαση σε παραγωγή και εξαγωγές

«Η έμφαση στην παραγωγή και στις εξαγωγές αποτελεί μονόδρομο για την ουσιαστική ανάπτυξη και η Επίλεκτος προς αυτήν την κατεύθυνση προτίθεται να κινηθεί» δήλωσε στο Euro2day.gr ο κ. Ευρυπίδης Δοντάς.

Επίλεκτος: Έμφαση σε παραγωγή και εξαγωγές
«Η έμφαση της ελληνικής οικονομίας στην παραγωγή και στις εξαγωγές αποτελεί μονόδρομο για την ουσιαστική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και η Επίλεκτος προς αυτήν την κατεύθυνση προτίθεται να κινηθεί», δήλωσε στο Euro2day.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Ευρυπίδης Δοντάς.

Η Επίλεκτος αναμένεται να κλείσει το δεύτερο εξάμηνο του 2012 (πρώτο της τρέχουσας χρήσης) με λειτουργική κερδοφορία.

«Στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, την ώρα που το εξοδολόγιο των ξένων ανταγωνιστών μας αυξάνεται, το δικό μας μειώνεται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιστρέφουν στην εταιρεία πελάτες που τους είχαμε χάσει στο παρελθόν, αλλά και να προσελκύονται νέοι», σημείωσε ο κ. Δοντάς, συμπληρώνοντας πως «στο χώρο της ενέργειας συνεχίζουμε να επεκτεινόμαστε. Στο βιοαέριο-βιομάζα αναμένεται να λάβουμε τις άδειες μέσα στο προσεχές εξάμηνο, ενώ εξετάζουμε να αποκτήσουμε και άδειες ΑΠΕ από όσους ενδεχομένως θελήσουν να τις εγκαταλείψουν».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διεκδίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, ο κ. Δοντάς τόνισε: «Στόχος είναι να αυξήσουμε τη σημαντικά την εγχώρια παραγωγή και να υποκαταστήσουμε μεγάλο ποσοστό των σημερινών εισαγωγών.

Πριν από έξι-επτά χρόνια, η
ΕΒΖ παρήγαγε γύρω στους 320.000 τόνους καλύπτοντας το σύνολο της εγχώριας ζήτησης. Σήμερα, παράγονται μόλις γύρω στους 40.000 τόνους και στόχος μας είναι αυτό το νούμερο να τετραπλασιαστεί.

Επιπλέον, πρόθεσή μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τις μονάδες της
ΕΒΖ που σήμερα παραμένουν ανενεργές, μέσα από αύξηση της δραστηριότητας που έχει σχέση με την αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση.

Εμείς προτιθέμεθα να διατηρήσουμε το σύνολο των θέσεων εργασίας, να αναπτύξουμε την παραγωγή, να μειώσουμε τις εισαγωγές ζάχαρης και να συμβάλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής»
.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v