Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον από Κατάρ για Finansbank

Η Finansbank πιθανότατα θα αποτελέσει στόχο εξαγοράς της Qatar National Bank, υπογραμμίζει σε δήλωσή του στο Bloomberg ο Ovunc Gursoy, αναλυτής της Yapi Credi Bank. Ενδιαφέρον και από Emirates.

Ενδιαφέρον από Κατάρ για Finansbank
Η Finansbank, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία, πιθανότατα θα αποτελέσει στόχο εξαγοράς της Qatar National Bank, υπογραμμίζει σε δήλωσή του στο Bloomberg ο Ovunc Gursoy, αναλυτής της Yapi Credi Bank.  

Το Bloomberg, στο δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι οι τράπεζες του Περσικού Κόλπου διερευνούν μέσω εξαγορών αγορές όπως αυτές της Τουρκίας, της Αιγύπτου και ασιατικές. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Qatar Commercial Bank βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του 75% της επίσης τουρκικής Alternatifbank.   

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αναλυτής έχει αναφερθεί στο ενδιαφέρον της τράπεζας από το Κατάρ για τη Finansbank και στις 21 Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι "η QNB θέλει πλειοψηφικό πακέτο σε τράπεζα στην Τουρκία και δεν υπάρχει καμία άλλη όπου μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, πέραν της Finansbank".

Ο διευθύνων σύμβουλος της QNB, Ramzi Mari, δήλωσε στις 13 Δεκεμβρίου ότι επιδιώκεται παρουσία της τράπεζας στην Τουρκία. Από την πλευρά της, η ΕΤΕ, διά στόματος του κ. Ταμβακάκη, έχει δηλώσει από τον Απρίλιο ότι ενδιαφέρεται για πώληση μειοψηφικού πακέτου στη Finansbank.


Ενδιαφέρον και από Emirates

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Vatan, η μεγαλύτερη βάση ενεργητικού τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Emirates Bank είναι επίσης μεταξύ των ενδιαφερόμενων για την Finansbank αλλά και μια ακόμα τράπεζα στη γειτονική χώρα, την Tekstilbank. Η εφημερίδα επικαλείται ανώνυμες πηγές κοντά στις εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v