Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι... Ελληνικές ζημιές "βουλιάζουν" τη Sea Star

Δισεπίλυτα προβλήματα στην κυπριακή –εισηγμένη στο ΧΑΚ - Sea Star Capital προκαλεί η κρίση στην ελληνική ακτοπλοΐα και ειδικότερα οι μεγάλες ζημίες που κατέγραψαν μέσα στο 2012 οι εταιρείες ΑΝΕΚ και Hellenic Seaways.

Οι... Ελληνικές ζημιές βουλιάζουν τη Sea Star
Δισεπίλυτα προβλήματα στην κυπριακή –εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου- εταιρεία Sea Star Capital προκαλεί η κρίση στην ελληνική ακτοπλοΐα και ειδικότερα οι συνεχιζόμενες μεγάλες ζημίες που κατέγραψαν μέσα στο 2012 οι εταιρείες ΑΝΕΚ και Hellenic Seaways.

Συγκεκριμένα, οι ζημίες του 2012 διαμορφώθηκαν (με βάση τα ενδεικτικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν σήμερα) για την Sea Star Capital στα 15,75 εκατ. ευρώ, δηλαδή διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα με αυτές του 2011.

H Sea Star Capital συμμετέχει με 23,16% στην ΑΝΕΚ και με 17,09% στην Hellenic Seaways, οι οποίες αθροιστικά διαχειρίζονται περισσότερα από σαράντα πλοία.

Όπως ανακοινώνει η κυπριακή εταιρεία, «παρά τη σημαντική μείωση στο εξοδολόγιο και την εξοικονόμηση εξόδων προηγούμενων ετών για τα οποία το διοικητικό συμβούλιο διαπραγματεύτηκε τη μείωσή τους, οι ζημίες παρέμειναν ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα με αυτές του 2011, λόγω αύξησης κατά 12,5% του μεριδίου των ζημιών συνδεδεμένων εταιρειών».

Ειδικότερα, ο λογαριασμός «μερίδιο ζημιάς συνδεδεμένων εταιρειών» από 10,43 εκατ. το 2011, ανέβηκε στα 11,74 εκατ. το 2012.

Αξιολογώντας μάλιστα την όλη κατάσταση, η διοίκηση της Sea Star Capital ανέφερε πως «ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, τα αποτελέσματα των συνδεδεμένων εταιρειών τα τελευταία έτη ήταν ζημιογόνα. Αυτό προκάλεσε δυσχέρειες στη ρευστότητα και στην οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Οι προσπάθειες του διοικητικού συμβουλίου για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων, που θα επιτρέψουν τη συνέχιση της λειτουργίας της ως δρώσας οικονομικής μονάδας δεν έφεραν θετικό αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό συγκλήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία κατόπιν αναβολής θα γίνει στις 5 Μαρτίου 2013, με προτεινόμενο ειδικό ψήφισμα την εκούσια εκκαθάριση της εταιρείας.

Για τη συνέχιση ή όχι της λειτουργίας της εταιρείας θα αποφασίσουν οι μέτοχοι μέσω της ανωτέρω γενικής συνέλευσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v