Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίλεκτος: Θετικό EBITDA στο εξάμηνο

Αύξηση κύκλου εργασιών, θετικά λειτουργικά κέρδη, θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές, αλλά ζημιογόνο αποτέλεσμα ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων της Επίλεκτος κατά το πρώτο εξάμηνο.

Επίλεκτος: Θετικό EBITDA στο εξάμηνο
Αύξηση κύκλου εργασιών, θετικά λειτουργικά κέρδη, θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές, αλλά ζημιογόνο αποτέλεσμα ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων της Επίλεκτος κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από τα 15,9 στα 16,6 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανέβηκαν από τα 943 χιλ. στο 1,412 εκατ. ευρώ, ενώ οι καθαρές ζημίες περιορίστηκαν από τα 3,52 στα 2,42 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά τις ταμειακές ροές, οι αρνητικές λειτουργικές ταμειακές ροές των 4,3 εκατ. ευρώ, υπερκαλύφθηκαν από τις θετικές επενδυτικές ταμειακές ροές των 6,63 εκατ., οι οποίες κυρίως καλύφθηκαν από την είσπραξη επιχορήγησης για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου.

Σε ότι αφορά τις επιμέρους δραστηριότητες της εταιρείας, ο κλωστοϋφαντουργικός κλάδος κατέγραψε ζημία 2,96 εκατ. ευρώ (έναντι 4,55 εκατ. ευρώ) και ο κλάδος της ενέργειας κέρδη 537 χιλιάδων ευρώ (έναντι 1,03 εκατ.) κατά την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

Σε ότι αφορά τον κλάδο της ενέργειας, η διοίκηση εκτιμά πως η λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου θα εξασφαλίζει στον Όμιλο στα επόμενα χρόνια επαρκή κεφάλαια για επέκταση και ανάπτυξη των σχετικών δραστηριοτήτων.

Ο Όμιλος έχει λάβει περαιτέρω άδειες παραγωγής για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο και βιομάζα και η διοίκηση έχει ως στόχο την άμεση υλοποίηση των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, εξετάζει την εξαγορά αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Φ/Β συστήματα και ταυτόχρονα το ενδεχόμενο στρατηγικής συνεργασίας για την ανάπτυξη νέων έργων που «θα δώσουν στον Όμιλο ισχυρό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού».

Η διοίκηση διερευνά επίσης το ενδεχόμενο για είσοδο της εταιρείας και στον τομέα βιοκαυσίμων, πρώτα στην εμπορία βιοντήζελ και βιοαιθανόλης και μετέπειτα σε ενδεχόμενη παραγωγή αυτών μέσω κατασκευής εργοστασίου παραγωγής βιοντήζελ και βιοαιθανόλης, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v