Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δέλτα: Σύναψη δύο ομολογιακών ύψους 390 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση και η αναχρηματοδότηση του δανεισμού του ομίλου Δέλτα ύψους 390 εκατ. ευρώ, αφενός μέσω ομολογιακού ύψους 190 εκατ. ευρώ που διατέθηκε με ιδιωτική τοποθετήση στις ΗΠΑ και αφετέρου μέσω ομολογιακού ύψους 200 εκατ. ευρώ που καλύφθηκε από την ελληνική και την ευρωπαϊκή τράπεζα.

Δέλτα: Σύναψη δύο ομολογιακών ύψους 390 εκατ. ευρώ
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση και η αναχρηματοδότηση του δανεισμού του ομίλου Δέλτα, ύψους 390 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αναχρηματοδότηση διενεργήθηκε μέσω της Δέλτα Συμμετοχών και έχει δύο σκέλη:

1) Ποσό ύψους 190 εκατ. ευρώ καλύφθηκε μέσω ομολογιακού δανείου που διατέθηκε με ιδιωτική τοποθέτηση στην αγορά των ΗΠΑ (US Private Placement), με διάρκεια 7 και 10 έτη, κάτι το οποίο επιτυγχάνει για πρώτη φορά Έλληνας εκδότης στη συγκεκριμένη αγορά, και μάλιστα με σημαντική υπερκάλυψη της αρχικής έκδοσης.

2) Ποσό ύψους 200 εκατ. ευρώ καλύφθηκε μέσω ομολογιακού δανείου από την ελληνική και την ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά, με διάρκεια 5 ετών.

Συντονίστρια για τη συνολική αναχρηματοδότηση ήταν η Bank of America. Η Βank οf Αmerica ενήργησε ως sole agent στην ιδιωτική τοποθέτηση στην αγορά των ΗΠΑ (US Private Placement), όπου συμμετείχαν εννέα από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές των ΗΠΑ στη συγκεκριμένη αγορά και δύο Ευρωπαίοι - στη πλειονότητά τους ασφαλιστικές εταιρείες.

Για το ομολογιακό δάνειο των 200 εκατ. ευρώ, Mandated Lead Arrangers και joint bookrunners ήταν οι Bank of America και HypoVereinsBank, ενώ Mandated Lead Arrangers ήταν οι εξής τράπεζες: Bank of America, HypoVereinsBank, EFG Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς. Συνολικά, συμμετείχαν 14 τράπεζες.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως με αυτό τον τρόπο ο όμιλος Δέλτα βελτιώνει τη χρηματοοικονομική του δομή, επεκτείνει τη διάρκεια των συνολικών υποχρεώσεών του και εξασφαλίζει σημαντικά βελτιωμένο κόστος, καθώς μέσα από την κεντρική πλέον διαχείριση των διαθεσίμων μειώνει το κόστος δανεισμού κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Η υγιής χρηματοοικονομική δομή του ομίλου σήμερα εκφράζεται και από τους δείκτες καθαρού δανεισμού προς κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), που αναμένεται ότι κατά το τέλος τρέχουσας χρήσης θα διαμορφωθεί κάτω από το 3:1 και EBITDA προς καθαρό ποσό τόκων, που θα είναι πάνω από 4,5:1.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ύστερα από τις πρόσφατες χρηματοοικονομικές κινήσεις του ομίλου, αλλά και από την αυξημένη ρευστότητα που προβλέπεται να δημιουργηθεί, ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς EBITDA θα διαμορφωθεί μέσα στην επόμενη διετία σε επίπεδα κάτω του 2,5:1.

Τέλος, στην ανακοίνωση ο όμιλος Δέλτα ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την επιτυχία, και ειδικότερα την Bank of America, τους Mandated Lead Arrangers και τις λοιπές τράπεζες, καθώς και τους νομικούς συμβούλους του ομίλου PI Partners Εταιρία Δικηγόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο